Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

'Als de adelaar jaagt' in de Hebban Thriller Leesclub

Vanaf vandaag is inschrijven mogelijk voor deelname aan de Hebban Thriller leesclub 169. Het boek dat de redactie heeft geselecteerd is: 'Als de adelaar jaagt' van Simon Scarrow.

Over Als de adelaar jaagt:
Na een reeks bloedige veldslagen heeft het Romeinse leger Camulodunum veroverd. De keizer is teruggekeerd naar Rome, dus kunnen centurio Macro en zijn optio Cato even bijkomen, net als de rest van het Tweede Legioen. Hun leider generaal Plautius is bezig met de planning voor de volgende stap in de campagne, wanneer hij bericht krijgt dat zijn vrouw en kind die hem op zouden komen zoeken in de handen van de duistere Druïdesekte gevallen zijn. Die eisen de terugkeer van enkele sekteleden die de Romeinen in gevangenschap houden. Als niet binnen een maand aan hun eisen is voldaan, zullen ze de familie van Plautius levend verbranden. Zal het Macro en Cato lukken om op tijd te ontdekken waar de Druïden de gijzelaars gevangen houden? En kunnen ze een manier vinden om hen te redden voordat het te laat is?

Over Simon Scarrow:
Simon Scarrow (Lagos, Nigeria, 1962) is een Engelse auteur. Hij studeerde geschiedenis aan de University of East Anglia in Norwich en behaalde daar later een master creative writing. Tot 2005 was hij docent Engels en geschiedenis om zich vervolgens fulltime op het schrijven te richten.

Scarrow heeft zich gespecialiseerd in historische romans voor jeugd en jongvolwassenen, maar werd wereldberoemd door de historische romans die hij voor volwassenen schreef, zoals de Eagle-serie over de Romeinse tijd in de eerste eeuw na Christus. Ook werd hij bekend door de Revolution-serie met Napoleon Bonaparte en de Duke of Wellington als hoofdpersonages.

Met de Gladiator-serie richtte hij zich weer op jongvolwassenen; een serie over een jongen in het Romeinse Rijk wiens vader voor zijn ogen wordt vermoord.
In 2000 schreef hij zijn eerste boek, Under the Eagle, de start van de bovengenoemde Eagle-serie. Pas in 2013 werd het boek in Nederland uitgebracht met als titel Onder de adelaar. Al eerder werd zijn Gladiator-debuut (Gladiator: Fight for Freedom, 2011) in Nederland uitgegeven als Gladiator: vechten voor vrijheid. Door de populariteit van Scarrow, wordt nu meer van zijn werk naar het Nederlands vertaald.

Alleen al in Groot-Brittannië werden meer dan vijfhonderdduizend van zijn boeken verkocht. Scarrow heeft samen met zijn broer Alex Scarrow, die ook schrijver is, een website: Scarrow Brothers.

Uitgeverij Q stelt 15 leesexemplaren beschikbaar.

Deelnemen is voor ieder geregistreerd Hebbanlid mogelijk, je kunt ook inschrijven als je kans wilt maken op een gratis exemplaar van een discussieboek. Wat moet je doen?

1. Vul alle velden van het digitale inschrijfformulier volledig in.
2. Beantwoord in het opmerkingenveld de volgende DRIE vragen:
a. je leeftijd in
b. waarom je deel wilt nemen aan deze leesclub en
c. is je accountnaam op Hebban anders dan je echte naam, vermeld dan je accountnaam.
3. Niet volledig ingevulde inschrijfformulieren worden niet in behandeling genomen.

Let op!:

  • De inschrijving sluit op zondag 31 januari 2016 om 24.00 uur. Daarna wordt bekendgemaakt wie een leesexemplaar heeft gewonnen en start de discussieronde Vóór het lezen als de eerste boeken bij de winnaars zijn bezorgd.
  • Van deelnemers die in aanmerking komen van een leesexemplaar, wordt verwacht dat ze aan alle onderdelen van de leesclub actief deelnemen en op de site Hebban.nl bij het discussieboek een lezersrecensie plaatsen.


Over de auteur

Cees van Rhienen

315 volgers
839 boeken
0 favorieten


Reacties op: 'Als de adelaar jaagt' in de Hebban Thriller Leesclub

 

Gerelateerd

Over

Simon Scarrow

Simon Scarrow

Simon Scarrow (Lagos, Nigeria, 1962) is een Engelse auteur. Hij studeerde geschi...

Hebban Spots

Hebban Thriller Leesclub

680 volgers

De Hebban Leesclubs gaan verhuizen. Na de afronding van de laatste leesclub op deze pagina, vind je de leesclubs onder het menu-item 'Leesclubs' in het hoofdmenu. Klik op onderstaande link om alle...

Gesponsorde boeken