Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

'Amazon opent honderden boekwinkels'

Online retailer Amazon.com gaat in de Verenigde Staten drie- tot vierhonderd boekwinkels openen. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van uitlatingen van de topman van een Amerikaanse vastgoedonderneming.

Terwijl hij tijdens een bijeenkomst de kwartaalcijfers toelichtte van General Growth Properties zei topman Sandy Mathrani deze week dat hij had begrepen dat Amazon plannen heeft om honderden fysieke boekwinkels te openen. Zijn opmerking, opgetekend door The Wall Street Journal, leidde tot speculaties in de uitgeefbranche over de plannen van de online gigant.

Amazon wilde zelf niet reageren op vragen over de vermeende expansiedrift. Een woordvoerder liet de krant weten niet in te gaan op 'geruchten en speculaties'. 

De online retailer opende in december vorig jaar al de winkel Amazon Books in Seattle, de stad waar Amazon zijn hoofdkantoor heeft. Kort na de opening zei vicepresident Jennifer Cast tegen Publishers Weekly dat zij hoopte dat de onderneming nog meer winkels zou openen. Ze gaf verder geen nadere informatie over eventuele groeiplannen.

Dat het bedrijf honderden winkels zou willen gaan openen is opmerkelijk. Amazon is er juist medeverantwoordelijk voor dat vele boekenwinkels de afgelopen jaren de deuren moesten sluiten. Amazon.com startte twintig jaar geleden met de verkoop van boeken via internet.

Bronnen: Publishers Weekly, de VolkskrantOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Amazon opent honderden boekwinkels'

 

Gesponsorde boeken