Hebban vandaag

Leesclubs /

Ambassadeur Lidewijde Paris

Lidewijde Paris, auteur van o.a. Hoe lees ik? en oprichter van de Lees!ambassade, is ambassadeur van de Week van de Leesclub. Haar doel is het literaire lezen op een toegankelijke en onderhoudende manier promoten. Dit sluit naadloos aan op de doelstellingen van de Week van de Leesclub.

Meer dan vijfentwintig jaar was Lidewijde Paris in het boekenvak. Ze was uitgever van Querido, zette de nieuwe uitgeverij Ailantus op en werd directeur bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam. Ze leerde veel van lezers in het land, wat ze lastig vonden of juist interessant. Die opgedane kennis wilde ze graag gebruiken. In 2006 begon ze samen met Frank van Doeselaar in Middelburg met de Literatuurfabriek. De leden hiervan spoorden haar aan voor ‘mensen zoals zij, gewone leesclublezers’ een boek te maken, met uitleg en voorbeelden ‘zoals je tegen ons praat’.

Dat leidde in 2016 eerst tot De Lees!ambassade, haar project waarmee ze het literaire lezen wil bevorderen, en daarna in de boeken Hoe lees ik? en Hoe lees ik korte verhalen? Sindsdien reist Lidewijde met lees!workshops door het land. Aan de hand van filmpjes, beelden, en voorgelezen fragmenten laat ze zien dat de trucs van literatuur overal om ons heen gewoon te vinden zijn. Zo wil ze mensen enthousiast maken meer uit hun boek te halen. Daarnaast heeft ze in Den Haag en Amsterdam het programma Hoe lees ik een film? waar met een 'boekenleeshoofd' naar films wordt gekeken en is ze recensent voor Max Nieuwsweekend.

De Lees!ambassade

Week van de Leesclub

28 januari tot en met 3 februariOver de auteur

Lidewijde Paris - De Lees!ambassade

95 volgers
17 boeken
6 favoriet
Auteur


Reacties op: Ambassadeur Lidewijde Paris

Gesponsorde boeken