Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Amerikaanse uitgeverij gaat kinderboeken uitgeven over Moslimkinderen

De Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster gaat volgend jaar minstens negen kinderboeken uitgeven waarin de hoofdrol is voor kinderen met een Moslim achtergrond. Vorige week maakte Simon & Schuster Children’s Publishing bekend dat de nieuwe imprint die hiervoor speciaal is opgezet, de naam Salaam Reads zal dragen. Salaam is het Arabische woord voor vrede.

Boeken met een belangrijke rol voor kinderen met een Moslimachtergrond zijn er nauwelijks. Uitgever Zareen Jaffrey wil hier verandering in brengen, door boeken uit te geven waarin een genuanceerd, eerlijk beeld wordt geschetst van het leven van gewone Moslims.

Salaam Reads heeft inmiddels vier kinderboeken aangekocht die in 2017 uitgegeven zullen worden. Een hiervan is Musa, Moises, Mo, and Kevin, een prentenboek over vier kleuters die praten over hun favoriete feestdagen. Daarnaast verschijnt er een leesboek van Karuna Riazi over een 12-jarig Moslimmeisje dat haar broer moet redden die vastzit in een bovennatuurlijk bordspel.

Mark Gonzales zal een prentenboek schrijven waarin een ouder een brief schrijft aan een kind over de waarde van een multiculturele afkomst. Hij is zelf deels Mexicaans en Frans, groeide op in Alaska en was naar eigen zeggen zijn hele jeugd bezig om te bepalen wat zijn identiteit was. Hij is verheugd over Salaam Reads. Straks kan zijn dochter, die zowel Mexicaans, Frans als Tunesisch bloed heeft, boeken lezen over kinderen die net als zij zijn.

Bron: The GuardianOver de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Amerikaanse uitgeverij gaat kinderboeken uitgeven over Moslimkinderen

 

Gesponsorde boeken