Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Advertorial /

Angst, luiheid en escapisme in 'Dode bloemen leven forever'

Ringo Gomez-Jorge debuteert als auteur met 'Dode bloemen leven forever', waarin hij afrekent met de fake wereld van vandaag op een harde, maar toch licht verteerbare manier. Op Hebban lees je een sneak preview van het boek en kun je je inschrijven voor de leesclub.

Ringo Gomez-Jorge is freelance lifestylejournalist en schrijft onder andere voor De Morgen Magazine en De Standaard Magazine. Hij schrijft voornamelijk over design, lifestyle, mode en architectuur, waarbij hij focust op diepte-interviews met Europese ontwerpers. Zo vertrekt hij vanuit antropologisch standpunt om de mens en zijn drijfveren te onderzoeken.

'Dit boek begint op de avond van een doordeweekse dag.' – Uit: Dode bloemen leven forever

Om zijn literaire droom waar te maken en een roman te schrijven, sloot hij zich aan bij een kunstenorganisatie, waar hij naar toe kon om te schrijven. 'We zeggen mekaar goeiedag en wisselen enkele nieuwtjes uit, maar dan is het werken geblazen,' vertelt hij op de website van De Veerman. 'De sociale controle werkt zeer goed voor mij en verplicht mij ertoe te werken.' Dat het gewerkt heeft, bewijst zijn debuutroman Dode bloemen leven forever.

Dode bloemen leven forever

Dode bloemen leven forever is het persoonlijke relaas van een lifestylejournalist die zijn habitat — de stedelijke, hippe middenklasse — in haar blootje zet. Het boek geeft niet alleen kritiek, het graaft diep in eigen boezem. Angst, luiheid en escapisme worden zonder franjes en met veel humor neergesabeld.

Leesfragment

Ben je benieuwd naar deze scherpe debuutroman van Ringo Gomez-Jorge? Hieronder vind je alvast een sneak preview van Dode bloemen leven forever. Zou je eigenlijk meteen door willen lezen? Schrijf je dan in voor de Hebban Leesclub met deze debuutroman.

Lees hier de eerste pagina's

'Creatieve meisjes van de stad hielden van androgyne kleding omdat het een uitgesproken tegenreactie was tegen de norm.' – Uit: Dode bloemen leven forever

Over het boek

Naast de bovenstaande drie aanbevelingen weet ook de uitgeverij zelf drie goede redenen te noemen waarom je Dode bloemen leven forever van Ringo Gomez-Jorge niet mag missen:

  • 'Herkenbaarheid! Je tuimelt van de ene in de andere scène waarin je je vaak zal herkennen.
  • Hedendaagse roman over het alledaagse leven in de stad.
  • Humor! Ringo's (zwarte) humor zal je meermaals doen schaterlachen.'

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 10 leesexemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Angst, luiheid en escapisme in 'Dode bloemen leven forever'

 

Gerelateerd

Over

Ringo Gomez-Jorge

Ringo Gomez-Jorge

Overdag verdient Ringo Gomez-Jorge zijn brood als lifestylejournalist bij De ...

Hebban Spots

Dode bloemen leven forever

9 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Dode bloemen leven forever' van Ringo Gomez-Jorge (Uitgeverij Manteau). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...