Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Annejet van der Zijl wint Amsterdamprijs voor de Kunst

Schrijfster Annejet van der Zijl kreeg gisteren de Amsterdamprijs voor de Kunst overhandigd. De prijs is een bedrag van 35.000 euro en een bijzondere schaal van de stad Amsterdam.


Niet alleen Van der Zijl werd uitgeroepen tot winnaar van de prijs, ook en kunstenaar Joris Laarman en toneelregisseur Daria Bu kregen in Paradiso eenzelfde onderscheiding uit handen van loco-burgemeester en wethouder kunst en cultuur, Kajsa Ollongren.  

De Amsterdamprijs voor de Kunst wordt jaarlijks toegekend aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan kunst in de hoofdstad. Volgens de jury leggen de winnaars van 2016 in hun werk allemaal een sterke band met de actualiteit. "Het zijn mensen met een sterke eigen artistieke visie, die met hun werk een groot publiek weten te bereiken," aldus juryvoorzitter Tracy Metz. "Zij maken korte metten met de misvatting dat hoogwaardige kunst niet voor een groot en breed publiek toegankelijk kan zijn."  

Van der Zijl werd geroemd om haar 'fantastische literair-journalistieke oeuvre met internationale uitstraling': "Haar intuïtieve onderzoeksmethode, gecombineerd met een hoge mate van perfectionisme en een meeslepende schrijfstijl maken haar een schrijfster van wereldklasse."  

Annejet van der Zijl schrijft literaire non-fictie en brak in 2004 door met het boek Sonny Boy. Met De Amerikaanse prinses is ze nu een van de tien genomineerden voor de Hebban Award voor Beste Non-Fictie 2016.  

Bron: Het ParoolOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Annejet van der Zijl wint Amsterdamprijs voor de Kunst

 

Gerelateerd

Over

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl (1962) studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte tie...

Gesponsorde boeken