Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Anthony Horowitz schrijft nieuwe 007-thriller

door Hebban Crew 1 reactie
Een niet gepubliceerd verhaal door Ian Fleming, de schepper van James Bond, vormt de basis voor een nieuwe spionageroman van Anthony Horowitz, waarin geheim agent 007 het opneemt tegen de Russen. En tussendoor doet onze held ook nog aan een Formule 1-race mee.

Ian  Fleming (1908-1964) schreef het verhaal Murder on Wheels in de jaren vijftig als script voor een aflevering van een televisieserie over James Bond. Die serie werd niet gemaakt, omdat de films er voor in de plaats kwamen. Veel van de plots die Fleming bedacht werden later gepubliceerd als korte verhalen, zoals de later verfilmde Octopussy, The Living Daylights en For Your Eyes Only. Maar andere verhalen van Fleming werden nooit in print uitgebracht, laat zijn achternicht Jessie Grimond weten in The Guardian.

De stichting die de nalatenschap van Ian Fleming beheert, heeft het materiaal van Murder on Wheels aan Anthony Horowitz ter beschikking gesteld. Horowitz is niet de eerste die een nieuwe James Bond-roman zal schrijven. Collega's als Sebastian Faulks, Jeffery Deaver en William Boyd gingen hem - met wisselend succes - voor. Horowitz, auteur van het Sherlock Holmes-mysterie Huis van zijde, is echter wel de eerste die op basis van niet eerder gepubliceerd materiaal een boek schrijft. ''Gezien het feit dat Horowitz als scenarist even briljant is als schrijver, dachten we dat het heel boeiend zou zijn om te zien wat hij met het manuscript gaat doen'', aldus Grimond.

In het verhaal Murder on Wheels heeft Bond een klus te klaren op het circuit van Nürburgring in Duitsland. ''Ian was gek op auto's en racen'', zegt zijn nicht Lucy Fleming. ''Hij was ook bevriend met Stirling Moss, de Lewis Hamilton van die tijd.'' Bonds opdracht is om een complot van de Russen om Moss te laten crashen te verijdelen.   

Horowitz liet vandaag via Twitter weten dat Murder on Wheels niet de titel wordt van het boek. ''Het is de titel van een van de hoofdstukken.''  Het nieuwe Bond-avontuur wordt in september 2015 gepubliceerd in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten door respectievelijk Orion en HarperCollins. Volgens de Fleming Estate zijn er wereldwijd honderd miljoen James Bond-romans verkocht. Fleming zelf schreef veertien Bond-avonturen. Zijn laatste 007-titel was de verhalenbundel Octopussy and The Living Daylights, die in 1966 uitkwam.

(Bron: The Guardian)Over de auteur

Hebban Crew

2143 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Anthony Horowitz schrijft nieuwe 007-thriller

 

Gerelateerd

Over

Ian Fleming

Ian Fleming

Ian Lancaster Fleming werd op 28 mei 1908 in London geboren. Passend bij de stat...

Gesponsorde boeken