Hebban vandaag

Advertorial /

Arjan Alberts brengt met ‘Alex B.’ de schokkende opvolger van ‘Natan Z.’

door Hebban Crew 1 reactie
Arjan Alberts is schrijver en gevangenisdirecteur. Hij debuteerde met 'Natan Z.', waarmee hij werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2019 en er de ThrillZone Juryprijs voor beste Nederlandstalige thriller mee won. In september verscheen de opvolger, 'Alex B.', waarin Alberts wederom een gruwelijk verhaal vertelt. Op Hebban lees je een sneak preview van het boek en we geven vijf exemplaren weg!

Arjan Alberts (1975) werkt al jaren voor het ministerie van Veiligheid en Justitie. De kennis die hij daar op heeft gedaan komt goed van pas bij het schrijven van zijn thrillers, waarin feit en fictie dicht bij elkaar liggen. In beide boeken speelt de tbs'er Natan Z. een (belangrijke) rol. In Alberts' gelijknamige debuut Natan Z. leerden we de moordenaar van acht jonge moeders kennen.

In zijn nieuwe boek Alex B. komt Natan Z. terug, maar speelt Alex B. de hoofdrol. Er worden nieuwe personages geïntroduceerd, maar ook komen er personages terug uit de eerste thriller, zoals Suus, een van de slachtoffers van Natan Z. Een doofpotaffaire, corruptie en een intelligente psychopaat…

'Natan Z. is een Hannibal Lecter-achtige creatie, en doet ook denken aan de zieke geest van Jurek Walter in de Joona Linna-reeks van Lars Kepler.' – Het Parool

Alex B.

In Alex B. volgen we drie personages die zonder dat ze het weten een belangrijke rol spelen in de ontmaskering van een grote doofpotaffaire op het ministerie van Justitie. Als hooggeplaatste ambtenaren alles op alles zetten om zichzelf te redden, een hyperintelligente psychopaat op wraak zint en oude vrienden elkaar de hand boven het hoofd houden, kan dat alleen maar uitmonden in het meest gruwelijke scenario…

'Zeer spannend verhaal vol plotwendingen. Een uitstekend debuut voor een breed publiek.' - NBD Biblion over Natan Z.

Leesfragment

Heb jij Natan Z. gelezen en ben je benieuwd naar de opvolger Alex B.? In het onderstaande fragment lees je alvast de eerste bladzijden en maak je kennis met het nieuwe verhaal van Arjan Alberts.

Leesfragment Alex B.

Debuut

Alberts debuteerde met Natan Z. en werd daarmee gelijk genomineerd voor de Hebban Debuutprijs van 2019. Naar aanleiding daarvan schreven we dat jaar een artikel met do's en don'ts voor debutanten, met advies van de genomineerden. Alberts:

'Een debuut is een eerste stap in een oeuvre. Je moet als schrijver bouwen aan je naamsbekendheid. Het lezerspubliek is helaas terughoudend met de keuze voor een boek van een debutant.'

Lees verder

'Alberts heeft zijn kennis verweven in het verhaal, wat onder andere blijkt uit het vakjargon, en weet waarover hij praat over de gang van zaken in een tbs-kliniek. De beklemmende en beangstigende sfeer die er binnen de afdeling heerst is voelbaar in het verhaal.' – Hebban-recensie Natan Z.

Winnen

Ben je benieuwd geworden naar Alex B.? Hebban mag vijf exemplaren weggeven van de thriller van Arjan Alberts. Ga snel naar de winactie om te kijken hoe je mee kunt doen.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Arjan Alberts brengt met ‘Alex B.’ de schokkende opvolger van ‘Natan Z.’

 

Gerelateerd

Over

Arjan Alberts

Arjan Alberts

Arjan Alberts (1975) is schrijver en jurist. Hij werkte zeventien jaar voor het ...