Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Armstrong terug in de Tour

De liefde van dopingzondaar Lance Armstrong voor de Tour de France is nog altijd niet bekoeld. Hij rijdt komende maand mee in 'One Day Ahead', waarin geld wordt ingezameld voor de bestrijding van kanker. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Het project onder de naam Le Tour One Day Ahead is een initiatief van de Britse oud-voetballer Geoff Thomas, die net als Armstrong herstelde van kanker. Begin dit jaar werd Armstrong door Thomas benaderd om mee te doen en zo geld in te zamelen in de strijd tegen de ziekte.

Het kwam de 43-jarige Amerikaan op veel kritiek te staan toen hij onlangs aangaf om enkele dagen deel te willen nemen aan het goede doel waarbij mensen een dag voor het peloton dat doet een Touretappe fietsen. Voorzitter van de UCI, Brian Cookson, maar ook algemeen directeur David Brailsford van Team Sky hekelen Armstrongs voornemen. Armstrong zelf haalt er zijn neus bij op. In een gesprek met Sky Sports stelt hij duidelijk dat het niet om hen draait en beweert hij Cookson niet eens te kennen.

Tussen 1999 en 2005 won Armstrong liefst zeven keer de Tour de France. Zijn dopingbekentenis in 2013 tijdens een interview met Oprah Winfrey had vergaande gevolgen. Eerder al ontnam Antidopingbureau USADA hem al zijn zeges en legde hem een levenslange schorsing op.

(Bron: Nu.nl)

Mijn jacht op Lance Armstrong
Over Lance Armstrong zijn vele boeken verschenen, hoofdzakelijk in de tijd dat nog niet vaststond dat hij dopingzondaar was. Vooral interessant is daarom het fascinerende verslag Mijn jacht op Lance Armstrong van David Walsh, dat kort na de dopingbekentenis verscheen.

In 1999 kwam het tot een conflict tussen Armstrong en Walsh nadat laatstgenoemde hem had beticht van doping. Dertien jaar lang deed Walsh er alles aan de renner te ontmaskeren. In 2012 bleek dat hij gelijk had en werd hij verkozen tot Brits journalist van het jaar.

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Armstrong terug in de Tour

 

Gerelateerd

Over

David Walsh

David Walsh

David Joseph Walsh (1955) is een Iers sportjournalist en schrijver en vooral gek...

Gesponsorde boeken