Advertentie

Hebban vandaag

Leesclubs /

Arthur Japin geeft aftrap Hebban Leesclub voor literatuur

door Sander (Hebban Crew) 29 reacties
Na het succes van de Hebban Leesclubs voor thrillers, debuten, feelgood, young adult, fantasy en non-fictie opent Hebban deze week haar zevende: de Hebban Literatuur Leesclub. Arthur Japin bijt het spits af met zijn laatste roman, 'De gevleugelde'.

Samen lezen is de trend op Hebban. Na de verhuizing van de voormalige Crimezone Leesclub van het forum naar Hebban, begin dit jaar, volgden in een rap tempo Hebban Leesclubs voor de verschillende categorieën op Hebban. Met de vandaag geopende leesclub voor Literatuur zijn er nu zeven actieve leesclubs op de grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. 

De gevleugelde van Arthur Japin is de allereerste in de gloednieuwe Hebban Literatuur Leesclub. Na twee eigentijdse boeken verscheen begin september weer een historische roman van Arthur Japin (1956). De gevleugelde is geschreven in de trant van zijn bestsellers De zwarte met het witte hartEen schitterend gebrek en De overgave en vertelt het verhaal van de memorabele luchtpionier Alberto Santos-Dumont (1873-1932). Slechts één wens had dit flamboyante hoofdpersonage: vliegen! In zelfgebouwde bestuurbare luchtballonnen vloog hij over de Champs Elysees en rond de Eiffeltoren, om vervolgens regelmatig op gebouwen of in bomen neer te storten.

Japin: ‘Mijn debuut, de verhalenbundel Magonia, ging al over mensen die los proberen te komen van de grond. In die tijd legde ik plakboeken aan met alles wat over vliegen ging, op welke manier dan ook — en daar zat ook iets tussen over Santos-Dumont en zijn vliegpogingen. Maar het ging in mijn hoofd echt van start toen ik de foto ontdekte van zijn eettafel: hij kon zozeer niet tussen de mensen op de grond bivakkeren, dat hij zijn eettafel en stoelen op drie meter hoogte liet bouwen. Daar at hij en ontving hij gasten. Zo’n gegeven maakt me ontzettend nieuwsgierig — ik wil weten wat er is voorgevallen in het leven van zo iemand dat hij zoiets wonderlijks verzint.’ 

Hier lees je een fragment van De gevleugelde

Met dank aan uitgeverij De Arbeiderspers kunnen we de leesclub in gaan met 25 lezers. De inschrijving voor de eerste Hebban Literatuur Leesclub start morgen, dinsdag 20 oktober. 

Hebban Leesclubs op een rij:

  Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Arthur Japin geeft aftrap Hebban Leesclub voor literatuur

 

Gerelateerd

Over

Arthur Japin

Arthur Japin

Arthur Japin (1956) studeerde enkele jaren Nederlandse taal-en letterkunde en do...

Hebban Spots

Hebban Literatuur Leesclub

235 volgers

De Hebban Leesclubs gaan verhuizen. Na de afronding van de laatste leesclub op deze pagina, vind je de leesclubs onder het menu-item 'Leesclubs' in het hoofdmenu. Klik op onderstaande link om alle...

Gesponsorde boeken