Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Aspe drijft de spot met Vijftig tinten

Pieter Aspe heeft een verfrissend gevoel voor humor. Schakelde hij voor de promotie van een eerdere misdaadroman een voetbalcoach in, in de trailer van zijn nieuwste boek drijft hij de spot met de Vijftig Tinten-manie.

Ter introductie van zijn vijfendertigste misdaadroman Zonder voorschrift  riep de Vlaamse bestsellerauteur Pieter Aspe vorig najaar de hulp in van Michel Preud'homme, trainer van Club Brugge. In de begeleidende boektrailer was de voetbalcoach, die had plaatsgenomen in de dugout, zo diep verzonken in Aspes boek, dat hij vergat te kijken naar de verrichtingen van zijn ploeg tegen Anderlecht.

Morgen verschijnt het zesendertigste avontuur rond hoofdinspecteur Pieter Van In, getiteld De doos. Ook deze gaat vergezeld van een promotiefilmpje, dat nu nog meer verfijnde humor bevat. Aspe neemt de inmiddels verflauwde hysterie rond de Vijftig Tinten Grijs-trilogie op de korrel. In de overwegend in grijstinten gemaakte trailer zien we boeken, koffiemokken en lunchtrommels met de opdruk Vijftig Tinten Thuis. De voiceover meldt: ''In een wereld waar alles grijs is, waar alleen die vijftig tinten thuis zijn, is er één man die buiten de lijntjes kleurt.'' Het laat zich raden wie daarmee bedoeld wordt.  

De doos wordt aangekondigd als 'een oase van leesplezier'. In deze misdaadroman wordt Barend Vossen, zonderling en zoon van een vermeende collaborateur uit de Tweede Wereldoorlog, dood aangetroffen in zijn huis. Moord of zelfmoord?

Even later wordt Robert Dewilde, zoon van een verzetsheld, brutaal afgeslacht aan de Damse Vaart. Een familievete? Onenigheid over een erfenis? Of een koelbloedige afrekening?

Het geheim bevindt zich in een doos in Elounda op het Griekse eiland Kreta waar destijds de razend populaire televisieserie Who pays the Ferryman? werd gedraaid. Of speelt er nog een ander motief?


Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Aspe drijft de spot met Vijftig tinten

 

Gerelateerd

Over

Pieter Aspe

Pieter Aspe

Pieter Aspe (1953-2021), pseudoniem van Pierre Aspeslag, was tijdens de woelige...

Gesponsorde boeken