Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Pieter Aspe wordt een merk en krijgt een eigen prijs

door Sander (Hebban Crew) 3 reacties
Hij is al twee decennia lang een 'meester in misdaad'. Met meer dan dertig misdaadromans op zijn cv heeft de Vlaming Pieter Aspe een bijzondere positie in de boekenwereld veroverd. Dit jaar wordt de eerste naar hem vernoemde prijs uitgereikt en wordt zijn naam verbonden aan een NV.

Pieter Aspes bekende boekenreeks met hoofdinspecteur Pieter Van In is ondertussen stevig ingeburgerd in Vlaanderen en ver daarbuiten. Alleen al in Vlaanderen gingen de boeken van Aspe 2,5 miljoen keer over de toonbank. Wereldwijd vind je zijn boeken terug in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Tsjechisch, Pools en Russisch. De thrillers van Pieter Aspe waren ook een inspiratiebron voor een tv-reeks van tien seizoenen op de Vlaamse televisiezender VTM. Op dit moment wordt zelfs één van de boeken, namelijk (Pijn)3, bewerkt tot een filmscript.

ASPE.NV

Het parcours van Pieter Aspe spreekt tot de verbeelding. En het reikt verder dan de boeken over Van In. Aspe is ook veel meer dan een boekenreeks. Hij is een fenomeen en een literair icoon, in Vlaanderen en inmiddels ook in vele andere landen. In 2014 vierde de auteur zijn 20 jaar schrijverschap. 2015 wordt het jaar van Aspe NV.

Wat dat laatste inhoudt? Aspe NV is de naam van een nieuwe imprint (handelsmerk) van Manteau. Daarin wordt al het bestaande werk van Pieter Aspe, ondertussen bekroond met twee Hercule Poirot-prijzen (waaronder een voor zijn hele oeuvre), gebundeld en uitgegeven. Zie het als een kwaliteitsstempel die de vertrouwde boeken extra in de verf zet.

Maar er is meer. In de toekomst komen er nog meer werken bij. Het merk Aspe NV verzekert de toekomst van de bekende boekenreeks maar gaat ook verder dan enkel de bekende politiethrillers.

Een platform voor fans en auteurs

Heb je de boeken van Pieter Aspe al verslonden en ben je benieuwd naar wat er zich afspeelt achter de schermen van Vlaanderens grootste auteur? Breng dan zeker een bezoek aan de website van Aspe NV: AspeNV.be. Die werd gebouwd om fans, auteurs en natuurlijk ook Pieter Aspe zelf, te verenigen op één platform. Je kunt hier terecht voor het allerlaatste nieuws, exclusieve voorpublicaties en een blik in het leven van Pieter Aspe en zijn omgeving. 

 

ASPE AWARD

Ben jij ook zo gefascineerd door zenuwslopende mysteries, geheimzinnige personages en ijzingwekkende plots? En vooral, zou jij zelf wel eens de grote bedenker van een ware misdaadroman willen zijn? Dan is dit jouw uitgelezen kans.

 

Schrijfwedstrijd

Auteur Pieter Aspe helpt zijn thrillerfans bij het schrijven en publiceren van korte krimiverhalen. Schrijf een verhaal van 1700 woorden – het exacte aantal woorden dat Pieter Aspe élke dag schrijft – en wie weet win jij de allereerste Aspe Award. Om je pen nog meer op de proef te stellen, vraagt Aspe aan elke kandidaat om met dezelfde zin te beginnen: ‘De les eindigde met een vers uit het evangelie van Mattheus’. Het begin ligt dus vast, het einde is een spannende zoektocht…

 

Laat je werk lezen door een topjury

In de jury zit niemand minder dan de master of crime himself – Pieter Aspe, Leon Beye (hoofdinkoper Standaard Boekhandel), Erwin Provoost (filmproducent), Helen Perquy (tv-producer), Wim Krings (boekhandel Krings), Sander Verheijen (Hebban.nl) en Karel Dierickx (uitgever).

 

Ontvang meer dan eeuwige roem

Uit de inzendingen worden drie winnaars gekozen. De eerste laureaat ontvangt een som van € 1.500, de tweede de volledige backlist van Aspe en de derde één jaar gratis bier van het merk Omer. Elk verhaal wordt gepubliceerd in een speciale uitgave van uitgeverij Manteau die dit najaar verspreid wordt. De winnaars worden bekendgemaakt op 10 oktober 2015.

 

Insturen kan tot 1 juni 2015

Wil je graag je kans wagen? Je kan deelnemen door je kortverhaal op te sturen via AspeNV.be

 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1078 volgers
462 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Pieter Aspe wordt een merk en krijgt een eigen prijs

 

Gerelateerd

Over

Pieter Aspe

Pieter Aspe

Pieter Aspe (1953), pseudoniem van Pierre Aspeslag, was tijdens de woelige jare...