Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Auke Hulst initieert verhalenbundel over de wereld die ons wacht

Wat als dit zo doorgaat en het ‘Trumpisme’ normaliseert en de verrechtsing van Europa doorzet? Auteur Auke Hulst vindt dat we niet meer op onze handen mogen zitten en nam het initiatief voor de verhalenbundel ‘Als dit zo doorgaat’. Het doel van deze verhalen is om hoofden en harten van mensen te bereiken en invoelbaar te maken wat er op het spel staat.

'Er zijn momenten dat je als mens niet meer op je handen mag zitten. Bijvoorbeeld wanneer de stoel in de fik staat. Nu zowel nationaal als internationaal de democratische, liberale rechtsorde in zwaar weer verkeert, is het van belang dat we allemaal stilstaan bij de vraag: welke wereld zijn we aan het maken? Tweets, Facebookposts, nieuwsberichten en opiniestukken haken vooral in op het hier en nu. Als er een vergezicht wordt geboden, dan is dat een abstract vergezicht. Een klassieke roman als 1984 liet al zien dat literatuur zo’n vergezicht ook invoelbaar kan maken. Ik meende dat de urgente situatie reden was in actie te komen: door binnen één maand een bundel nieuwe literaire verhalen te verzamelen en te publiceren, nog vóór de Nederlandse verkiezingen van 15 maart. Mijn uitgever, Ambo|Anthos uitgevers, durfde de gok te wagen. Dat zoveel geweldige schrijvers op stel en sprong ruimte wilden vrijmaken in hun agenda om aan dit project mee te werken, laat nog maar eens zien dat de literatuur midden in de maatschappij staat', vertelt Auke Hulst over het idee achter de verhalenbundel Als dit zo doorgaat

Hulst heeft ruim 20 auteurs bereid gevonden om hun literaire stem te laten horen in de bundel. Onder hen zijn Karin Amatmoekrim, A.H. J. Dautzenberg, Anne-Gine Goemans, A.F.Th. van der Heijden, Gustaaf Peek, Jan van Mersbergen, Nelleke Noordervliet, Christine Otten en Jamal Ouariachi.

Als dit zo doorgaat wordt op 10 maart om 17.00 gepresenteerd in boekhandel Athenaeum Roeterseiland.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Auke Hulst initieert verhalenbundel over de wereld die ons wacht

 

Over

Auke Hulst

Auke Hulst

Auke Hulst (1975) groeide op in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel va...

Karin Amatmoekrim

Karin Amatmoekrim

Karin Amatmoekrim is een Surinaams-Nederlandse schrijfster. Ze debuteerde in 200...

A.F.Th. van der  Heijden

A.F.Th. van der Heijden

A.F.Th. van der Heijden (1951) debuteerde in 1978 onder het pseudoniem Patrizio...

Jan van Mersbergen

Jan van Mersbergen

Jan van Mersbergen debuteerde in 2001 met zijn roman De Grasbijter. Voor zijn ro...

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet

Nelleke Noordervliet studeerde Nederlands in Leiden en Utrecht. Ze was jarenlang...

Christine Otten

Christine Otten

Christine Otten (1961) brak in 2004 door met de grote roman De laatste dichters,...

Gesponsorde boeken