Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Auke Hulst sleept Harland Award in de wacht

door Hebban Crew 1 reactie
Tijdens het drukbezochte Gala van het Fantastische Boek zijn gisteren in de Rode Hoed in Amsterdam de jaarlijkse Harland Awards uitgereikt, dé nationale prijzen voor de beste Nederlandstalige roman en het beste korte verhaal in het fantastische genre.

Meer dan 400 auteurs, uitgevers en liefhebbers van fantasy, sciencefiction, horror en magisch realistische literatuur kwamen bijeen in de zaal aan de hoofdstedelijke Keizersgracht om de uitreiking bij te wonen. Na een middagprogramma vol panels en workshops presenteerden auteur Susan Smit en redacteur Chris Kooi - namens juryvoorzitter Tomas Ross - 's avonds het oordeel van de professionele jury. 

De winnaar van de Harland Award Romanprijs werd Auke Hulst met het boek Slaap zacht, Johnny Idaho, verschenen bij uitgeverij Ambo|Anthos. De laureaat kreeg een cheque met een bedrag van 2.500 euro mee naar huis. Deze volgens de jury sublieme toekomstroman werd gekozen uit eenenveertig ingezonden titels. Van Hulst verscheen eerder de boeken Kinderen van het ruige land en Buitenwereld, binnenzee.

Naast de romans werden maar liefst tweehonderd korte verhalen ingestuurd voor de Harland Awards Verhalenwedstrijd, die al een historie heeft van veertig jaar. De hoofdprijs van 1.000 euro voor het beste korte verhaal ging dit jaar naar Lisette Jonkman met het korte verhaal De vier stadia van verval

De uitreiking geschiedde onder auspiciën van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre, tevens de organisator van het Gala. De prijzen zijn vernoemd naar Paul Harland, pseudoniem van de Nederlandse sciencefictionschrijver John Paul Smit (1960-2003). 

Meer informatie, waaronder de volledige uitslag: www.harlandawards.eu Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Auke Hulst sleept Harland Award in de wacht

 

Gerelateerd

Over

Auke Hulst

Auke Hulst

Auke Hulst (1975) groeide op in het buurtschap Denemarken, boven op de gasbel va...

Gesponsorde boeken