Hebban vandaag

Nieuws /

Auteur en vertaler Theo Kars is overleden (75)

Auteur, columnist en vertaler Theo Kars overleed afgelopen dinsdag op 75-jarige leeftijd aan slokdarmkanker. Kars schreef tientallen romans en verhandelingen en vertaalde boeken van onder andere Balzac, Stendhal en Casanova.

Zijn memoires, Memoires van een slecht mens, publiceerde hij in twee delen in 2010 en 2013. Er volgt, nu hij overleden is, nog een deel, met inhoud die mogelijk strafbaar zou kunnen zijn, in de vorm van niet opgehelderde financiële misdaden.

Tussen 1965 en eind jaren '80 had Kars succes met zijn romans, waarvan hij debuutroman De vervalsers tijdens een gevangenisstraf schreef en uit de gevangenis wist te smokkelen. Het werd uitgegeven bij De Bezige Bij.

Een quote uit Praktisch verstand (2003): 'Een tegenslag brengt altijd een of meer kleine voordelen met zich mee. Als je de veerkracht en vindingrijkheid bezit deze uit te buiten, kunnen ze de tegenslag draaglijk maken, en soms compenseren. In een enkel geval kun je de ramp zelfs ommunten in een zegen. Dit geldt in het bijzonder voor een schrijver. Somerset Maugham: "Alles is koren op diens molen"'

(Bron: Blog van Renzo Verwer)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

940 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Auteur en vertaler Theo Kars is overleden (75)

Gesponsorde boeken