Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Auteur kraakt kritische noot over farmaceutische industrie

door Hebban Crew 1 reactie
Vroeger las hij ze, nu schrijft hij ze. Auteur Herman Vemde is vooral gek op de research die voorafgaat aan het schrijven van een thriller. ''Het levert veel interessant materiaal op,'' vertelt hij.

''Ik haal de meeste inspiratie uit de actualiteit'', aldus  vertelt Herman Vemde. Voor zijn nieuwste thriller Bloedspoor liet hij zich inspireren door de vermeende hebzucht van de farmaceutische industrie. ''Winst is vaak belangrijker dan het welzijn van de patiënt'', weet Vemde.

In Bloedspoor  slaat de altijd zo beheerste Paul Damen een tasjesrover in elkaar. Hij vraagt zich af of zijn agressieve gedrag te maken kan hebben met het recent op de markt toegelaten medicijn dat hij slikt tegen nachtmerries en herbelevingen. Zijn arts ontkent, maar licht wel het betreffende farmaceutische bedrijf in dat één rat heeft gevonden met dezelfde reactie op het middel.

Als Damen mishandeling ten laste wordt gelegd en een rechtszaak onvermijdelijk wordt, is het voor de producent van het medicijn van levensbelang om erachter te komen of de patiënt dit zeldzame enzym in zijn bloed heeft. Maar hoe kan dat zonder argwaan te wekken?

Vemde presenteert zijn nieuwe boek op woensdagavond 27 mei in de passage van winkelcentrum Heivelden in zijn woonplaats Best. Op deze avond kan er een gesigneerd exemplaar worden gekocht van Bloedspoor. Ook maken vijf bezoekers kans op een gratis exemplaar. Burgemeester Van Aert van Best ontvangt het eerste exemplaar van de misdaadroman.

De nu 75-jarige auteur is, zoals hij zelf zegt, een laatbloeier. Pas na zijn 'werkzame' leven in een marketingteam bij Philips begon Vemde met schrijven. Hij debuteerde met Basuko in 2001. Daarna volgden Sarin, Oranjebom, Harry's Dubbelspel, Tequila Sunrise, Dame Blanche en Dossier Trapani.

Zijn debuut werd bekroond met de Schaduwprijs. Dat gaf Vemde hét duwtje in de rug om door te gaan. ''Intussen is het een min of meer uit de hand gelopen hobby geworden. Want wat is er mooier dan je eigen wereld te scheppen? Met door jezelf bedachte personages die, merkwaardig genoeg, tijdens het schrijven tot leven blijken te komen en het verhaal in een richting stuwen die afwijkt van wat je bedacht had.''Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Auteur kraakt kritische noot over farmaceutische industrie

 

Gerelateerd

Over

Herman Vemde

Herman Vemde

Herman Vemde (pseudoniem van Herman van Vemde) is een Nederlandse auteur. H...

Gesponsorde boeken