Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Auteur Thomas Steinbeck (en zoon van...) overleden

Schrijver Thomas Steinbeck, de oudste zoon van auteur John Steinbeck, is vorige week in zijn woning in Santa Barbara, Californië, overleden. Steinbeck jr die in een bitter juridisch gevecht verwikkeld was geraakt over de nalatenschap van zijn vader, werd 72 jaar.

John Steinbeck, auteur van Ten oosten van Eden, De druiven der gramschap en tal van andere werken, was een van de meest prominente Amerikaanse schrijvers van de twintigste eeuw. In 1962 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur. 

Thomas Steinbeck, die qua fysiek veel op zijn vader leek, naderde de zestig toen hij eerste fictieboek publiceerde, een verhalenbundel onder de titel Down to a Soundless Sea (2002). Hij zei dat veel van de verhalen, over kolonisten aan de Californische kust eind negentiende, begin twintigste eeuw, waren gebaseerd op volksverhalen die hij had gehoord toen hij opgroeide. Daarna publiceerde Thomas Steinbeck nog twee romans: The Silver Lotus en In the shadow of the Cypress. 

Meer nog dan met zijn fictie vergaarde Steinbeck bekendheid toen hij en een kleindochter van John Steinbeck een juridische strijd begonnen over de auteursrechten van oudere boeken van zijn vader. In zijn testament had John Steinbeck, die stierf in 1968, laten vastleggen dat hij het grootste deel van zijn vermogen van destijds ruim 1 miljoen dollar naar zijn derde vrouw Elaine, met wie hij geen kinderen had, zou gaan. Hij liet zijn twee zonen ieder 50.000 dollar na. 

Bron: New York TimesOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Auteur Thomas Steinbeck (en zoon van...) overleden

 

Gesponsorde boeken