Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Auteur van de week... Afra Beemsterboer

Afra Beemsterboer heeft al negen romans geschreven. Ze gebruikt in haar boeken herkenbare personages en veel romantiek. Een prima auteur dus om in de wintermaanden te lezen. En om die reden is ze deze week auteur van de week. Hebban Romance stelde haar enkele vragen.

Wie is Afra Beemsterboer?
"Afra Beemsterboer is een vijftigplusser uit het landelijke Langedijk, in de Kop van Noord-Holland. Met vallen en opstaan en door schade en schande ben ik gekomen waar ik ben op schrijfgebied. Ik vind veel dingen leuk om te doen, te zien, mee te maken, maar schrijven is mijn liefste ding. Het neemt niet de grootste plaats in in mijn dagindeling, maar wel in mijn hart. Als mijn handen niet schrijven, dan mijn hoofd toch nog wel.
Een nuchtere Westfriezin, met een dienovereenkomstige kort door de bocht aanpak, die zich ook vertaalt naar mijn boeken, want daarover is al gezegd dat ze zonder omhaal worden geschreven. In het dagelijks leven ben ik moeder van twee volwassen dochters."

Hoe ziet jouw dagindeling eruit?
"Ik heb verschillende taken en verplichtingen te vervullen op een dag, dus de ene dag begin ik met schrijven, dan komt ’s middags me beter uit en soms blijft me niets anders dan de avond over."

Hoe is/zijn jouw boek(en) te omschrijven?
"Zoals gezegd ben ik een ‘zonder franje’ schrijfster, die haar hoofdpersonen neerzet als gewone mensen met problemen waarin iedereen zich kan herkennen. Mijn hoofdpersonen zijn altijd vrouwen, die ergens tegenop lopen. Zij vinden ieder op hun manier een oplossing voor hun problemen en komen sterker uit de strijd vandaan."

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
"Mijn inspiratie haal ik uit mijn eigen ervaringen en uit het dagelijkse leven, zoals ik dat om me heen zie. Ik ben er gek op om met mensen te praten, als ik nog eens ergens sta, met mijn boekenkraampje. Je weet maar nooit wat ze je komen vertellen. Je weet maar nooit of dat nog weer eens bruikbaar is."

Welke romance-auteurs lees je graag?
"Ik ben een fan van Simone van der Vlugt. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat als ik nog eens een familieroman lees, het er een van een Engelse/Ierse schrijfster is, in de traditie van Erica James en/of Maeve Binchy."

Wat vind jij belangrijk in romantische boeken?
"Ik vind het belangrijk dat er in romantische boeken niet teveel de nadruk op wordt gelegd dat het om romantiek gaat. Laat dat maar zien, werk dat maar uit, in een goede plot, een stevige spanningsboog, goed uitontwikkelde karakters. Enige toelichting over de achtergrond kan de romantiek wel verhogen."

Wat kunnen we de komende tijd van je verwachten?
"In 2015 komt mijn negende roman uit. Ik ben bezig met het schrijven van de tiende. Verder heb ik nog genoeg materiaal in mijn hoofd om nog een paar boeken - en dus jaren – vooruit te kunnen."Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Auteur van de week... Afra Beemsterboer

 

Gerelateerd

Over

Afra Beemsterboer

Afra Beemsterboer

Afra Beemsterboer is schrijfster van fictieve verhalen, die inmiddels zijn neerg...

Gesponsorde boeken