Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Auteur van de week... Angelique van Dongen

Angelique van Dongen is een Nederlandse romance-auteur met verschillende boeken op haar naam. In november verschijnt haar boek 'Schaduwweduwe'. Hebban Romance stelde deze auteur wat vagen!

Wie is Angelique van Dongen?
"Naast vrouw en moeder van 3 zonen, ben ik schrijfster van inmiddels 6 romans, en werk ik daarnaast parttime als verpleegkundige. Naast mijn drukke bestaan probeer ik te onthaasten door zelf bergen te lezen, stedentrips te doen, naar theater gaan, wandelen met onze Friese Stabij. Schrijven is voor mij ontspanning dus ook daar kan ik met periodes in op gaan!"

Hoe ziet jouw dagindeling eruit?
"Ligt eraan. Als ik vrij ben als verpleegkundige loopt de wekker toch op tijd af ivm schooltijden van mijn jongste zoon. Als hij naar school is, wandel ik met de hond, doe boodschappen en installeer me daarna met een pot thee achter mijn laptop met radio 2 op de achtergrond. Ik schrijf dan zolang het me lukt er ontspannen mee bezig te zijn. Lukt het niet meer, dan zoek ik anderen dingen, bv lezen. Daarna wandel ik nog drie keer met de hond. Verder spreek ik geregeld af met een vriendin om te lunchen of kletsen. Of zit ik in de lezersjury van het regionale dagblad BN de Stem, waarbij je een rechtszaak bij mag wonen. En als mijn man thuis is, genieten we samen van wat de dag ons brengt, heerlijk niets plannen. En als ik wel werk, heb ik een vroege dienst die om zeven uur begint of een late dienst die in de middag 15u begint. Dan is elke dag weer anders als verpleegkundige. Voornamelijk vind ik het leuk om leerlingen op te leiden en hun opleiding tot een goed eind te brengen samen met ze, zodat we goede mensen aan bed hebben staan met het hart op de juiste plaats."

Hoe is/zijn jouw boek(en) te omschrijven?
"Veel drama en eigentijds onderwerpen, maar hoe zwaar het ook is, de romantiek staat bovenaan. Liefde overwint veel, dus ook in mijn boeken, heerlijk is dat!"

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
"Uit het alledaagse leven. Soms zomaar als ik ergens sta en iets hoor, soms lees ik iets wat me inspireert of op een ander idee brengt. Of een gesprek met iemand. Kan echt van alles zijn. Soms droom ik iets wat me op ideeen brengt."

Welke romance-auteurs lees je graag?
"Jodi Picoult en Nora Roberts zijn mijn favoriet." 

Wat vind jij belangrijk in romantische boeken?
"Dat het uiteindelijk goed afloopt. Er is al zoveel ellende in de 'echte' wereld, dat ik een happy end wel belangrijk vindt." 

Wat kunnen we de komende tijd van je verwachten?
"In november 2014 komt mijn 7e roman Shaduwweduwe uit."Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Auteur van de week... Angelique van Dongen

 

Gerelateerd

Over

Angelique van Dongen

Angelique van Dongen

Ik ben geboren op 10 april 1970 te Dongen. Op mijn tiende ben ik met mijn ouders...

Gesponsorde boeken