Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Auteur van de week: Anne West

Voor haar chicklits laat Anne West zich inspireren door plaatsen waar ze is geweest. De ijssalon waar ze in de zomervakantie geregeld kwam, kreeg een belangrijke rol in haar nieuwste boek 'Lekker is dat!'
Deze week is Anne West Auteur van de week.


Wie is Anne?
Ik ben auteur van diverse boeken waaronder de chicklits Superchef, Blijf Af! en mijn nieuwste boek Lekker is dat! Mijn schrijf carrière begon met het jeugdboek De Aardmagiër, het eerste deel van de serie De macht van het Zwaard. Ik noem schrijven altijd mijn uit de hand gelopen hobby. Ik heb er altijd van gedroomd een boek uit te mogen geven en inmiddels is mijn elfde titel uit en mijn twaalfde Achter de geraniums? verschijnt in het najaar. Toch is schrijven niet mijn belangrijkste tijdsbesteding want ik werk als praktijkopleider in een verpleeghuis. Dit werk doe ik ook met veel plezier. Verder ben ik bezig met een opleiding tot trainer waar ook een deel van mijn passie ligt. Kortom, ik ben iemand die veel dingen leuk vind.  

Wat is je dagindeling?
Dat ligt er erg aan of ik moet werken of niet. Ik schrijf meestal één of twee dagdelen per week, meestal op de ochtenden dat ik vrij ben. Ik schrijf graag ’s ochtends met een flinke beker chocolademelk en wat koekjes naast me. In de middag doe ik vaak ook nog wel zaken die met schrijven te maken hebben zoals blogs schrijven, correcties van de uitgever invoeren etc. Of gewoon een eind fietsen om na te denken over het verhaal. Je moet echt momenten plannen om te schrijven want een verhaal komt echt niet zomaar uit de pen rollen.  

Gebruik je een bepaald thema in je boeken of zijn ze allemaal verschillend qua onderwerp?

Voor mijn chicklits word ik vaak geïnspireerd door plaatsen waar ik ben geweest of door bepaalde situaties die ik zelf ook heb meegemaakt. In Superchef bijvoorbeeld was de situatie dat Esther haar oude vlam Vincent tegenkomt in de bus nadat haar auto is stuk gegaan, iets wat ook mij is overkomen. En net als Esther verstopte ik me achter een krant…. In Lekker is dat! is een ijssalon waar ik in mijn zomervakantie regelmatig kwam mijn inspiratie geweest. De salon was gevestigd in een prachtige, oude boerderij met een heerlijke, romantische tuin in een idyllisch dorp. Dan zie ik mijn hoofdpersonen al bijna rondlopen.  

Waar haal jij inspiratie vandaan?

Uit kleine dingen die ik mee maak dus. En soms ook uit grote. Achter de geraniums? gaat bijvoorbeeld over leven met een chronische ziekte terwijl je midden in het leven staat en dat graag ook wilt blijven doen. Inspiratie kan voor mij overal vandaan komen. Ik heb ook wel eens situaties uit mijn werk in eerdere boeken verwerkt. Je moet overal een verhaal in kunnen zien.  

Wat lees je zelf het liefst?
Ik lees graag en veel. Mijn favoriete auteurs zijn Sophia Kinsella en Terry Pratchett. Momenteel ben ik bezig in het prachtige Voor jou van Jojo Moyes. Verder heb ik een grote verzameling biografieën. Ik lees graag over andere mensen, ook als ik ze helemaal niet ken. Het interesseert me mateloos wat andere mensen drijft en hoe ze met bepaalde situaties in het leven omgaan.  

Ben je al bezig met een nieuw boek en kun je daar wat over vertellen?

Ik heb net een week geleden Lekker is dat! daadwerkelijk in handen gekregen. Daar ben ik nog echt van aan het genieten. Daarnaast ben ik bezig met het herschrijven van Achter de geraniums? Dit is bijna klaar en er komen al wat ideetjes boven voor een nieuw boek. Maar het is te pril om daar al wat over te zeggen. Houd mijn blog op mijn website maar in de gaten!Over de auteur

Karin Hazendonk

302 volgers
254 boeken
4 favoriet
Auteur


Reacties op: Auteur van de week: Anne West

 

Gerelateerd

Over

Anne West

Anne West

Anne West is auteur van de Fantasyseries 'De Macht van het Zwaard' en 'De Koning...

Gesponsorde boeken