Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Auteur van de week: Dani Atkins

Bij het horen van de titel 'Versplinterd', roepen we met z’n allen: Dani Atkins. Deze Londens schrijfster heeft het met haar debuut in Nederland helemaal gemaakt. En het begon voor haar allemaal met dromen in de metro. Dromen over het schrijven en uitbrengen van een eigen boek.

Dani is een echte Londense. Ze is geboren en getogen in Cockfosters, een wijk die vooral bekend staat door haar ligging aan het einde van de Piccadilly Tube Line. Ver weg van het drukke Londense centrum. Toch besloot de Engelse dame om een baan in het bruisende stadscentrum van Londen te zoeken. Vanaf haar 18de werkte ze als secretaresse in diverse bedrijven. Zo heeft ze zowel gewerkt bij een BMW autodealer als bij de BBC.  
Elke dag moest Dani op en neer reizen tussen het drukke stadse Londen en haar rustig gelegen wijk. Dat gaf haar dagelijks twee uur de tijd om te lezen. Maar ze las niet alleen in de metro. Vaak genoeg weken haar gedachtes van het verhaal en droomde ze van een succesvolle carrière als auteur.  
Op het moment dat Dani’s kinderen het ouderlijk huis verlieten, besloot ze haar droom werkelijkheid te maken. Ze stopte met werken en besloot fulltime auteur te worden. Wonend in een Hertfordshire huisje, met haar man, een gekke border collie en twee lieve katten, heeft ze haar debuut Versplinterd weten te schrijven. In deze omgeving heeft Dani alle rust en ruimte om aan haar volgende romans te werken.  

Versplinterd
Het is jaren geleden, maar het staat Rachel nog goed voor de ogen. Vijf jaar geleden gebeurde het. Haar wereld stortte letterlijk in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. De vriendengroep van toen ziet ze pas nu weer voor het eerst tijdens de bruiloft van haar ex Matt en zijn verloofde Cathy.  
Rachel besluit die avond het graf van Jimmy te bezoeken en wordt overmand door hoofdpijn. Zo erg dat ze zelfs flauwvalt. Als ze bijkomt is er iets heel vreemds aan de hand. Het ongeluk is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog een stel en Jimmy leeft nog. Rachel kan dit niet geloven. Dit is te mooi om waar te zijn.  

Tweede leesclubboek

Bijzonder feelgood boek zou je zeggen. Heb je zin om erover mee te praten? Dat kan. Want Versplinterd is namelijk het tweede feelgood leesclub boek. Deelnemen aan de Feelgood Leesclub in ruil voor een gratis boek kan tot zaterdag 9 mei.
Ben je niet de gelukkige winnaar van een van de 15 exemplaren? Geen nood. Koop het boek zelf en sluit je gewoon aan bij de groep lezers. Uniek, leuk en gezellig!  

Nog geen nieuw boek in de planning

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer een nieuw boek van deze schrijfster verschijnt. Niet getreurd, met de leesclub houden we de schrijfster nog even onder de aandacht. Want Dani Atkins is een naam die je voorlopig nog even mag onthouden!Over de auteur

Diana Mom

319 volgers
1962 boeken
96 favoriet


Reacties op: Auteur van de week: Dani Atkins

 

Gerelateerd

Over

Dani Atkins

Dani Atkins

Dani Atkins is geboren en getogen in Londen. De vele uren die ze in de Londense ...

Gesponsorde boeken