Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Auteur van de week: Danielle Steel

Sommige van ons zijn met haar opgegroeid. Dat kan ook wel, want Danielle Steel is al erg lang bezig in het schrijversvak. 70 romans zijn inmiddels van deze auteur verschenen. Danielle wordt dan ook een van ’s werelds populairste schrijvers genoemd. Maar niet alleen lezers zien wat in de verhalen. Ook zijn veel boeken verfilmd.

Danielle Steel in cijfers
Hoe kunnen we Danielle Steel nu beter omschrijven dan in cijfers? Gemiddeld komen de boeken van de schrijfster binnen op de derde plaats van de Amerikaanse bestsellerlijsten. Ze heeft zelf 5 ex-echtgenoten en is in het bezit van 8 huisdieren (honden, konijn, parkiet en een hangbuikzwijn). Ze heeft 9 kinderen, waaronder 2 geadopteerde kinderen. Haar huis in San Francisco heeft 55 kamers.  

Haar boeken in cijfers

Dat haar boeken populair zijn blijkt niet alleen aan het feit dat we allemaal weleens een boek van haar gelezen hebben, maar ook de cijfers liegen er niet om. Danielle Steel heeft sinds haar debuut in 1973 zo’n 70 boeken geschreven. Ze stond 390 weken met één titel in de bestsellerslijst. 380 miljoen verdiende ze met haar werk. Er werden dan ook 650 miljoen boeken van haar verkocht. En wil je al haar verkochte boeken op elkaar stapelen? Dan ben je al snel 1.210.000 kilometer verder! In 2002 kreeg Danielle Steel een Franse onderscheiding, ze werd Chevalier des Arts et des Lettres. Deze titel ontving ze vanwege haar bijdrage aan de wereldcultuur.  

Kinderwelzijn

Danielle Steel is erg geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf voedde ze er negen op. Ze heeft altijd geprobeerd goed voor de kinderen te zorgen, toch wist ze niet te voorkomen dat haar zoon Nicholas Traina op 19-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Ze heeft twee non-fictieboeken over zijn dood geschreven.  

3 boeken van Danielle Steel die je niet mag missen

Familieband; Hoop is een geschenk; Sprong in het diepe (april 2015)
In deze bundel vind je drie verhalen van Danielle Steel. In Familieband verandert het leven van Annie Ferguson wanneer haar zus met haar man omkomt bij een vliegtuigongeluk. Annie krijgt de zorg van de drie kinderen van haar zus.
Hoop is een geschenk
beschrijft Danielles ervaringen als vrijwilliger in de daklozenopvang in San Francisco. Ze bracht hoop bij de kinderen.
En Sprong in het diepe vertelt het verhaal van Marie-Ange. Wanneer haar beide ouders overlijden, wordt ze naar haar oudtante in Amerika gestuurd. Op haar 21ste krijgt ze de kans om terug naar Frankrijk te gaan. Maar is daar nog alles wat het was?  

Het spel van de macht (maart 2015)

Fiona Carson leidt een succesvol leven als zakenvrouw. Ze is gescheiden, desondanks is ze erg gelukkig met haar werk en kinderen. Ook Marshall Weston heeft een succesvolle carrière. Zijn privéleven is ingewikkeld. Hij speelt zelfs met vuur. Kan hij zich meer veroorloven omdat ‘ie een man is?  

De verjaardag (januari 2015)

Valeries Wyatt, beroemde televisiepersoonlijkheid, haar collega Jack Adams en dochter April zijn alle drie op dezelfde dag jarig. Dit jaar is een mijlpaal: ze worden 60, 50 en 30. April is een carrièrevrouw en besteedt dus weinig tot geen aandacht aan haar uiterlijk. Valerie daarentegen doet er alles aan om er zo jong mogelijk uit te zijn. En ook Jack ervaart dat hij niet de eeuwige jeugd heeft. Opeens staat ieders leven op zijn kop en wordt het een verjaardag om nooit te vergeten: relaties ontstaan, vol hoop, liefde en warmte.            Over de auteur

Diana Mom

319 volgers
1962 boeken
96 favoriet


Reacties op: Auteur van de week: Danielle Steel

 

Gerelateerd

Over

Danielle Steel

Danielle Steel

Danielle Steel is een van 's werelds populairste auteurs. Haar boeken worden ove...

Gesponsorde boeken