Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Auteur van de week: Els van Wageningen

De jeugddroom van Els van Wageningen was om schrijfster te worden. Onderweg gebeurde er veel in haar leven, waardoor het schrijven op de achtergrond raakte. Tot zo'n tien jaar geleden, "haar verhalenader weer opensprong". In 2009 verscheen haar debuutroman 'Gouderts van geluk'. Onlangs zei haar zoon tegen haar: "Mam, je droom is werkelijkheid geworden".
Deze week is Els van Wageningen auteur van de week op Hebban Feelgood.


Hoe ziet jouw dagindeling eruit?
Na de nodige huishoudelijke klussen (met twee kinderen en een kat is er altijd wel iets te doen) ga ik graag achter de computer zitten om te schrijven. In de avonduren komt het er niet zo veel van, aangezien ik in de ouderenzorg werk. Ik heb ook een behoorlijke tuin die de nodige aandacht vraagt en ik vind ook nog zo veel andere dingen leuk, maar schrijven en dichten staan toch wel bovenaan.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
De inspiratie haal ik uit de verhalen die ik van mensen hoor, de dingen die ikzelf meemaak, een krantenartikel of advertentie en ja, een onuitputtelijke fantasie.

Welke auteurs lees je graag?
Maeve Binchy, Barbara Taylor Bradford, Tatiana de Rosnay. Daarnaast mag ik graag de historische romans van Gerda (van Wageningen) lezen. Echte lievelingsauteurs heb ik niet, als een boek mij interesseert dan lees ik het en dat kan dus van alles zijn. Hoewel, als er een nieuwe John Katzenbach verschijnt, sta ik toch wel voor in de rij om deze aan te schaffen.

Wat vind je belangrijk in boeken?

Een goede verhaallijn of meerdere vind ik belangrijk maar ook graag een goede karakterbeschrijving.

Wat kunnen we de komende tijd van je verwachten?

In 2014 verscheen mijn eerste historische roman De weg naar het hart. Ik hoop mijzelf de komende jaren te blijven ontwikkelen en zou graag meer van dit soort romans willen schrijven.  Over de auteur

Natascha van der Stelt

479 volgers
787 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Auteur van de week: Els van Wageningen

 

Gerelateerd

Over

Els van Wageningen

Els van Wageningen

Inderdaad, familie van Gerda, al is het ver weg, de dames hebben dezelfde stamva...