Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Auteur van de week: Jojo Moyes

Wellicht vroeg jij je de eerste keer dat je de naam Jojo Moyes hoorde ook af wat voor talent er onder deze bijzonder genaamde auteur zat. Grote kans dat je net als wij meteen weg was van haar verhalen. Niet gek, want de schrijfster wint aan populariteit. Mooi moment om Jojo eens in het zonnetje te zetten.

Jojo Moyes, geboren in augustus 1969, startte pas met schrijven in 2002. Een vak dat ze vol succes uit weet te oefenen, want ze is een van de weinig auteurs die het voor elkaar heeft gekregen om twee keer de Romantic Novel of the Year Award heeft gewonnen. En dat niet alleen, inmiddels zijn haar boeken in 11 talen uitgebracht!  

Nieuwe boeken

Ester van Lierop van uitgeverij Fontein heeft erg goed nieuws voor ons. Dit jaar komt er weer een nieuw boek van Jojo Moyes uit. Ester heeft Portret van een vrouw al gelezen en ze vond het echt prachtig. En dat niet alleen. Vlak na Portret van een vrouw komt uitgeverij Fontein met een klein boekje met de voorgeschiedenis van een aantal personages. Dit boekje krijgt de titel Een week in Parijs.  

Verfilming Voor jou

Je had het misschien al meegekregen, maar Voor jou wordt verfilmd. De opnames voor Me Before You zijn in volle gang. Jojo Moyes is nauw betrokken als adviseur en heeft zelf het script geschreven. Voor zover nu bekend gaat de film, volgens IMDB, in première op 3 juni 2016. Nog even geduld hebben...  

3 x Jojo Moyes

De laatste liefdesbrief

Journaliste Elly maakt een nieuwe verhaal. Wanneer ze door de archieven van de krant snuffelt als voorbereiding op een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960. In de brief vraagt een man aan zijn geliefde om haar echtgenoot voor hem te verlaten. De brief raakt een gevoelige snaar bij Elly, die zelf een verhouding heeft met een getrouwde man. En ze weet het: ze gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief.  
In 1960 wordt Jennifer in het ziekenhuis wakker. Ze heeft een auto-ongeluk gehad. En dat is de reden dat ze zich niets meer kan herinnen. Haar man niet, haar vrienden niet en ook niet wie ze was. Als ze thuiskomt vindt ze een verborgen liefdesbrief en gaat ze op zoek naar de man voor wie ze alles wilde opofferen.  

Voor jou
Louisa leidt een bescheiden leven. Ze werkt in het café op te hoek en woont nog bij haar ouders. Ze weet dat haar vriend Patrick niet degene is met wie ze haar leven wil delen, maar voor nu passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker makkelijk.  
Wills wereld is ook maar klein. Vroeger had het een droomleven, een goede baan, avontuurlijke vakanties en een bloedmooie vriendin. Maar sinds hij na een ongeluk in een rolstoel is beland, is hij dit alles verloren. Door de chronische pijn en wanhoop ziet hij nog maar één uitweg.  
Als Louisa haar baan verliest, gaat ze aan het werk als Wills verzorger. Maar of dat zo’n goed idee is? De twee botsen continu. Maar als ze ontdekt wat Will als uitweg ziet voor zijn problemen, doet ze er alles aan om hem op andere gedachten te brengen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?  

Vier plus één

Als alleenstaande moeder van twee kinderen heeft Jess het niet altijd even gemakkelijk. Haar dochtertje Tanzie is een kei in wiskunde, maar haar stiefzoon Nicky wordt daarentegen enorm gepest. En hoe zeer Jess ook haar best doet, het lukt haar elke keer net niet op de eindjes aan elkaar te knopen.  
Als Tanzie de kans krijgt om mee te doen aan een wiskundewedstijd in Schotland, meldt ze haar dochter meteen aan. Ook mede vanwege de flinke prijzenpot voor de winnaar. Als de auto het dan ook nog eens begeeft, lijkt de kans verloren te gaan. Totdat Ed langsrijdt, stopt en hen een lift naar de toekomst aanbiedt.    Over de auteur

Diana Mom

319 volgers
1962 boeken
96 favoriet


Reacties op: Auteur van de week: Jojo Moyes

 

Gerelateerd

Over

Jojo Moyes

Jojo Moyes

Jojo Moyes (1969) is een Britse romanschrijfster en journaliste. Haar eerste boe...

Gesponsorde boeken