Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Auteur van de week: Olga Hoekstra / Lis Lucassen

door Diana Mom 1 reactie
Het is duidelijk dat Olga Hoekstra van meerdere markten thuis is. Als eigenaresse van haar eigen tekstbureau Meesterlijke Teksten is ze in het dagelijks leven al succesvol, maar in haar vrije tijd is ze dat ook. Als schrijfster heeft ze inmiddels een aantal prachtige boeken op haar naam staan. Tijd om eens wat meer te weten te komen over Olga Hoekstra.

Meerdere genres
Olga beperkt zich niet graag tot één genre. Dat is duidelijk als je kijkt naar de boeken die zij inmiddels uitgebracht heeft. Dodenweg was Olga’s eerste thriller. Het boek was een succes en Xander Uitgevers komt in 2015 dan ook met het vervolg, Nevel. Daarnaast schrijft Olga in het paranormale genre en young adult. In 2015 verscheen onder het pseudoniem Lis Lucassen haar eerste new adult: Hitte.

Coffee Company Award 2014
Het manuscript van Dodenweg kreeg in 2014 de Coffee Company Award. Deze award zorgde ervoor dat zij een uitgeefcontract voor het manuscript kreeg bij Xander Uitgevers. De jury zag veel potentie in het verhaal en vond dat het uitgegeven moest worden. En dit jaar is zelfs het vervolg verschenen.

Dodenweg
Er zijn twee dodelijke auto-ongelukken gebeurd en rechercheur Thomas DeLohr wordt op deze zaak gezet. De aanblik van de lichamen confronteert hem met zijn verleden. En elke stap die hij zet, lijkt hem verder van het oplossen van de zaak te brengen. En wat als blijkt dat de ongelukken moord lijken te zijn? Thomas bijt zich helemaal vast in de zaak en dreigt niet alleen zijn baan, maar ook zijn leven te verliezen. Journaliste Fleur Benedictus maakt het hem niet makkelijk. Ze moet en zal voorpaginanieuws hebben. Maar niet alleen op werkgebied is Fleur een gevaar, Thomas kan haar ook privé niet uit zijn hoofd zetten.

De naakte waarheid
Vrouwen met kanker in hun hele kwetsbaarheid en kracht. Zij zijn aan het woord in De naakte waarheid. De verhalen raken tot diep in de ziel. De opbrengsten van dit boek, geschreven door Alice Bakker, Maria Genova, Lilian Schneider en Olga Hoekstra, gaan naar een goed doel. Een organisatie die verwendagen voor vrouwen met kanker organiseert.

Hitte
Daan moet verplicht mee op vakantie met zijn ouders en broertje. Maar eigenlijk wil hij niet. Na een vervelende periode wil hij weer meer vrijheid. De ketting die hem vastgebonden houdt aan zijn ouders is hij meer dan beu. Lynn daarentegen is blij dat ze weg is uit Nederland. Weg van het trauma dat ze heeft gekregen na de dood van haar nichtje. Als ze Daan ontmoet, voelt ze zich direct tot hem aangetrokken. Andersom ook. Er is alleen één probleem. Lynn mag Daan niet aanraken. Hoe meer de twee tieners zich blootgeven – letterlijk en figuurlijk – hoe meer ze over elkaar te weten komen. Heeft deze liefde een kans?

Nevel
Op de vuilnisbelt wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Het lichaam zit vol littekens, het is duidelijk: de vrouw is mishandeld. De geur van de dood smaakt Thomas DeLohr momenteel niet. Kan hij wel werken aan deze nieuwe zaak? Of roept dat teveel herinneringen op? Het wordt nog ingewikkelder als Thomas journaliste Fleur Benedictus weer tegen het lijf loopt. Hun liefde lijkt onmogelijk en de details van de moordzaak halen herinneringen bij Fleur naar boven. Maar Fleur kan het niet laten erin te duiken en komt angstvallig dicht bij de dader. Of liggen de feiten toch anders?Over de auteur

Diana Mom

319 volgers
1962 boeken
96 favoriet


Reacties op: Auteur van de week: Olga Hoekstra / Lis Lucassen

 

Gerelateerd

Over

Olga Hoekstra

Olga Hoekstra

Ik schrijf verhalen. Je kunt ze lezen. Of kopen. In de vorm van een boek. Met ee...

Lis Lucassen

Lis Lucassen

Lis Lucassen is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Lis Lucas...

Gesponsorde boeken