Advertentie

Hebban vandaag

Interview /

Auteur van de week... Reina Crispijn

Reina Crispijn schrijft familie- en liefdesromans en heeft al diverse titels op haar naam staan. Wil jij eens kennismaken met deze auteur? Lees dan het interview! Deze week is ze auteur van de week.

Hoe ziet jouw dagindeling eruit?
Ik ben geen gedisciplineerd schrijfster. Ben ik eenmaal bezig en heb de geest gekregen, dan maak ik dagen van zes, zeven uur, zo niet langer. En ik houd natuurlijk de data van mijn afspraken met de uitgever in de gaten. 

Hoe zijn jouw boek te omschrijven?
In mijn boeken combineer ik romantiek met spanning, fantasie en realiteit. Soms komt de fantasie zo werkelijk over dat mensen denken dat het realiteit is. Voorbeeld: in twee boeken (Dochter van de Maan en Dochter van de Sterren) heb ik de (niet bestaande) plaats Landsend opgevoerd. Mensen belden, mailden en vroegen waar Landsend lag, want daar wilden ze naartoe gaan. Tja... dat ging niet (tot hun teleurstelling).

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik kan geraakt worden door mooie muziek (pop of klassiek, maakt niet uit). Dan zie ik als het ware de titel van een boek voor me plus de idee erachter. Soms komt een idee zomaar mijn hoofd binnendrijven. Hoe dat kan? Ik weet het niet, het gebeurt gewoon. Het zien van landschappen of andere, mooie dingen werkt ook inspirerend.

Welke romance-auteurs lees je graag?
Ann Tyler, Maeve Binchy, Judith Lennox, Michelle Paver. Er moet naast romantiek ook wel spanning, een plot in de boeken voorkomen.

Wat kunnen we de komende tijd van je verwachten?
Onlangs verscheen mijn boek Dochter van de Sterren. Voor volgend jaar heb ik een boek in gedachten maar daar wil ik niet veel over kwijt. Alleen dat het zich gedeeltelijk in Frankrijk afspeelt.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Auteur van de week... Reina Crispijn

 

Gerelateerd

Over

Reina Crispijn

Reina Crispijn

Reina en Margreet Crispijn zijn afkomstig uit een groot gezin waar muziek, lezen...

Gesponsorde boeken