Hebban vandaag

Nieuws /

Auteurs halen binnen 31 uur miljoen dollar op voor vluchtelingen

door Hebban Crew 1 reactie
Vooral in deze laatste dagen van het jaar worden we massaal bevangen door de gedachte dat het beter is om te geven dan te ontvangen. Duizenden Amerikanen deden wel en brachten een miljoen dollar bijeen voor Syrische vluchtelingen, daartoe opgeroepen door vijf bestsellerauteurs.

The Compassion Collective is een initiatief dat in het leven is geroepen door de schrijvers Cheryl Strayed (auteur van Wild), Elizabeth Gilbert (Eten, bidden, beminnen), Glennon Doyle Melton (Carry On, Warrior), Rob Bell (Love Wins) en Brené Brown (De moed van imperfectie). Het collectief lancheerde deze week een campagne om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Syrische vluchtelingen. Binnen 31 uur hadden ze dat doel bereikt, en dat allemaal met donaties van 25 dollar of minder. 

'Wanneer de wereld duister is, dan moeten wij het licht zijn', schreef Strayed op haar Facebookpagina. 'In de donkerste dagen van het jaar, overwon het licht. Dank u, dank u, dank u.' De collecte begon op maandag en werd met veel aandacht omgeven op social media, waarbij de auteurs de hashtag #IStandWithLove gebruikten. Het maximum bedrag wat mensen konden doneren, was 25 dollar. Strayed: 'We willen dat zo veel mogelijk mensen kunnen meedoen met de actie.'

Binnen een uur was er al 70.000 dollar binnen. Negen uur later stond de teller op 300.000 dollar. De opbrengst wordt besteed aan onder meer onderdak, voedsel, dekens, medische zorg en warme kleding voor vluchtelingen die de Middellandse Zee oversteken op zoek naar een veilige plek. 

Bron: Los Angeles TimesOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Auteurs halen binnen 31 uur miljoen dollar op voor vluchtelingen

Gesponsorde boeken