Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Avond tegen onverschilligheid levert tienduizenden euro's op

Een benefietavond voor vluchtelingenkinderen heeft gisteren 40.435 euro opgeleverd. In de Amsterdamse Stadsschouwburg kreeg het publiek een programma voorgeschoteld met optredens van onder anderen Renate Dorrestein, Kader Abdolah, Tommy Wieringa en Connie Palmen.

Het moest een mooie avond tegen de onverschilligheid worden, was de gedachte waarmee de Vlaamse auteur Dimitri Verhulst twee maanden geleden zijn collega's probeerde over te halen voor een bijdrage aan dit evenement. De schrijver zag de weerstand tegen de toestroom van vluchtelingen toenemen en omslaan in haat en dat stuitte hem tegen de borst. 

De deelnemende auteurs droegen verhalen voor over ongemakkelijke reizen, indringende verplaatsingen en weemoed en verlangen. Naast routiniers als Connie Palmen was er ook ruimte voor jongeren als Franca Treur, Anna Woltz en Maartje Wortel. De opbrengst is bestemd voor het project My Book Buddy dat alle kinderen in azc's een eigen prentenwoordenboek Nederlands wil geven.

Tommy Wieringa droeg voor uit zijn vluchtelingenroman Dit zijn de namen. 'In mijn hele schrijvende leven gaat het over mensen', aldus Wieringa. 'Niet om groepen, plagen, epidemieën, maar om mensen die reden hebben om huis en haard te verlaten, want niemand doet dat vrijwillig.'

De avond werd gepresenteerd door Hanneke Groenteman en Ruben Nicolai en er was muziek van Wende. Na afloop van het zaalprogramma volgde er een literaire loterij, waar items te winnen waren zoals exclusieve kaarten voor het Boekenbal.

Bron: NOSOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Avond tegen onverschilligheid levert tienduizenden euro's op

 

Gerelateerd

Over

Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst (1972) is een Belgische schrijver en dichter. Hij publiceerde v...

Gesponsorde boeken