Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Awardwinnaar: Erik Heiser

door Hebban Fantasy 3 reacties
Op zeven februari, tijdens het Gala van het Fantastische Boek, werd de uitslag van de Paul Harland Prijs 2014 bekend gemaakt. Erik Heiser won dit jaar met zijn verhaal 'Mevrouw Rosenbaum vecht tegen de duivel' en werd bijgeschreven als de eerste Vlaming ooit die deze prestigieuze schrijfwedstrijd won. Lees het verhaal nu op Hebban Fantasy.

Vorige week interviewde Hebban Fantasy Erik Heiser al over zijn verhaal, zijn plannen en zijn ambities. Hier zijn reactie op het winnen van de hoofdprijs:

Je hebt tussen ruim 200 inzendingen het winnende verhaal geschreven dit jaar. Hoe voelt dat?
Erik: "In één woord : ongelooflijk. Dit is echt een oude droom die werkelijkheid wordt."

En hoe gaat dat dan als je je naam hoort bij de bekendmaking en je naar voren moet voor al die mensen om je prijs in ontvangst te nemen?
Erik: "Heel spannend, vooral de opbouw naar 1 waarbij telkens even de korte inhoud van het verhaal wordt verteld. Als je dan plots bij 1 hoort vertellen over één van jouw eigen personages, ja, dan stopt de wereld even met draaien."


Lees hier het winnende verhaal 'Mevrouw Rosenbaum vecht tegen de duivel' van Erik Heiser

Erik Heiser (Sint-Niklaas, België, 1969) werkt bij een Antwerpse expeditiefirma. Zijn directrice noemt hem haar ghostwriter voor alle moeilijke zakelijke communicatie. Als kind schreef hij zijn eerste verhaal over gemuteerde hamsters. Soms denkt hij dit is niet zo veel anders. De handgeschreven bladzijden liggen nog steeds ergens in een schuif van zijn bureau. De droom om schrijver te worden gaat niet weg, de bladzijden fluisteren nog steeds in de stille uren dat ze gelezen willen worden.

Het winnen van de Paul Harland Prijs 2014 met een verhaal over een poetsvrouw die vecht tegen de duivel roert al die andere reeds lang begraven duivels weer tot leven.

In 2015 won nog hij de Belgische Ward Ruyslinckprijs voor het beste kortverhaal. Sindsdien timmert hij nog steeds moedig verder aan zijn literaire weg en heeft hij twee boeken geschreven waarvoor hij nog steeds op zoek is naar een moedige uitgever. Over de auteur

Hebban Fantasy

312 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: Awardwinnaar: Erik Heiser