Hebban vandaag

Nieuws /

Baldacci's eerste fantasythriller

David Baldacci is een van de meest bekende thrillerschrijvers ter wereld. Hij komt nu met een driedelige young adult fantasythriller in meerdere edities.

Een young adult fantasythriller-trilogie, een mond vol doelgroepen en genres. Kon de Nederlandse uitgever niet kiezen of is de serie erg moeilijk onder één noemer te vangen? We zetten het even voor je uiteen:

The Finisher- of Vega Jane-reeks werd in februari voor het eerst uitgebracht voor de 15+ doelgroep. Dit boek, met de ondertitel Vechten voor de waarheid, verscheen bij jeugduitgever Leopold en bevatte de helft van het eerste boek van de serie. Op 30 juni verscheen het tweede stuk van dit eerste deel, met de ondertitel Sprong in de wildernis. Tegelijk met dit tweede deel verscheen bij uitgeverij A.W. Bruna een volwassen editie dat wel het volledige eerste deel van de serie bevat en dus gelijk staat aan het Engelstalige eerste deel van de serie. Ben je er nog bij?

De uitgever vindt dat het geschikt is voor jong en oud en probeert wellicht op deze manier de zo bekende naam Baldacci ook voor de jongere lezers oppakbaar te maken. Omdat het halve eerste deel in februari verscheen, hebben wij al een recensie en zelfs een young adult leesclub met dit boek achter de kiezen. Lees het eindverslag van deze Hebban leesclub. In september verschijnt het Engelstalige tweede deel van de serie: The Keeper.

Over het boek
De wereld waarin Vega Jane leeft, is heel duidelijk: iedereen heeft zijn eigen taak, iedereen kent zijn plek, iedereen gehoorzaamt. En niemand heeft ooit hun wereld verlaten, totdat Quentin Hermes spoorloos in het Moeras rondom het Bitterbos verdwijnt. Het enige dat hij heeft achtergelaten is een briefje:

Ik kom niet meer naar de Fabriek, Vega. Ga vanavond naar je boom. Daar zul je iets vinden waarmee je misschien uit Bitterbos kunt wegkomen, als je dat wilt. QH

Baldacci belandde met de volwassen editie nu in ieder geval wel direct in de Bestseller 60, op de 36e positie. We kijken uit naar lezersrecensies van welke editie van dit boek dan ook!Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Baldacci's eerste fantasythriller

Gesponsorde boeken