Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Barts Boekenclub: Amerikaanse verkiezingen en een leven zonder leugens

Op 6 maart is er een nieuwe editie van Barts Boekenclub. Amerikaanse verkiezingen en een leven zonder leugens zijn de thema's die op het programma staan. Charles Groenhuijsen en Lykele Muus zijn te gast om te praten over hun boeken.

Hoe is de enorme populariteit van Donald Trump te verklaren? En wat is de erfenis van president Barack Obama die momenteel aan zijn eindsprint bezig is?  Aan de hand van zijn recente boeken Oh, oh Amerika en Donald Trump “iedereen houdt van mij” neemt Amerikadeskundige en journalist Charles Groenhuijsen ons mee naar de Verenigde Staten aan de vooravond van de presidentsverkiezingen. Wie het Witte Huis ook gaat betreden; de nieuwe president(e) wacht een immense taak in het land dat tot op het bot is verdeeld. 

Schrijver en acteur Lykele Muus is te gast naar aanleiding van zijn debuutroman Eland. Niets zo pijnlijk als het horen van leugens, roddel en achterklap, aldus hoofdpersoon Daniël Meskes. Als kind neemt hij een ferm besluit: zijn hele leven zal hij niets anders doen dan de waarheid spreken, aangezien je dan tenminste niets kapot kan maken. Maar hoe is dat vol te houden? En wat moet je doen als je niet weet wat de waarheid is? Eland is een ontroerende bildungsroman en bovenal een ijzersterk en filmisch geschreven debuut.

Verder die middag: de Hebban Proza Pitch, hét podium in Amsterdam voor jong literair talent!

Barts Boekenclub start 6 maart om 15 uur en vindt plaats in theater Het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. De toegang bedraagt €10. Voor student en CJP: €6.

Reserveren via: 
www.bettyasfaltcomplex.nlOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Barts Boekenclub: Amerikaanse verkiezingen en een leven zonder leugens

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken