Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Leesclubs /

Beautiful Boy - leesclub met boek én film!

door Hebban Crew 9 reacties
Deze week ging Beautiful Boy in première, een verfilming van de waargebeurde roman van David Sheff, over de strijd die hij en zijn gezin voerden met de drugsverslaving van zijn zoon. Op Hebban bieden we je een unieke leesclubervaring, rond zowel boek als film. Lees in dit artikel een fragment, bekijk de trailer en schrijf je dan in voor dit avontuur. Je ontvangt boek én filmkaartjes.

Beautiful Boy

Het boek

Wanneer de jonge Nic zichzelf verliest in een methverslaving, gaat zijn vader, journalist David Sheff, wanhopig op zoek naar een manier om zijn zoon te redden. Hij probeert de situatie te bevatten door meer inzicht te krijgen in de ziekte. Maar terwijl zijn kind steeds dieper wegzakt in de verwoestende cirkel van drugs, afkicken en hervallen, komt hun gezin hard onder druk te staan. Nic blijft wegvluchten voor de familie die hem weigert los te laten, tot hij uiteindelijk zelfs op de grenzen van hun liefde botst...

Ik staar in het duister en mijn angst neemt toe, een pijnlijk vertrouwde toestand. Ik wacht al jaren op Nic. ’s Nachts, na de afgesproken tijd, zat ik vaak urenlang op het ratelende motorgeluid te wachten tot de auto uiteindelijk de oprit opreed en vervolgens werd uitgezet. Eindelijk – Nic. Een dichtslaand portier, voetstappen, de voordeur die met een klik openging. Ondanks Nics poging om onopgemerkt het huis in te sluipen, blafte Brutus, de chocoladebruine labrador, doorgaans weifelend. Of ik wachtte op een rinkelende telefoon, nooit zeker of hij het zou zijn (‘hé, pap, hoe gaat ie?’) of de politie (‘meneer Sheff, we hebben uw zoon’). Zodra hij te laat was of niet belde, vreesde ik het ergste. Hij was dood. Altijd dood.
Maar dan kwam hij thuis, trippelde de trap op en liet zijn hand over de leuning glijden. Of de telefoon ging ineens. ‘Sorry, pap, ik ben bij Richard thuis. Ik ben ingedommeld. Ik denk dat ik liever hier slaap dan op dit tijdstip nog naar huis te rijden. Ik zie je morgenochtend. Hou van je.’ Ik was zowel razend als opgelucht, omdat ik hem net had begraven.

Lees hier de volledige sneak preview

De film

De film is onder regie van Felix van Groeningen tot stand gekomen, zijn eerste Engelstalige film. In de hoofdrollen vinden we Steve Carrell als vader David en Timothée Chalamat als zoon Nic. Voor deze gecombineerde 'boek & film'-leesclub ontvang je zowel een exemplaar van het boek als twee filmkaartjes. Je kunt dus een gast meenemen naar de film. Deze persoon mag zich natuurlijk ook mengen in de filmdiscussie in de leesclub, maar voor je gast is dat geen verplichte voorwaarde. De filmkaartjes zijn in alle Nederlandse bioscopen te gebruiken. Voor de groepsdiscussie is het noodzakelijk dat je voor 15 januari de film hebt bezocht. Bekijk de leesclubspot alvast om een idee te krijgen van wat we gaan doen. 

  

Hebban Leesclub

Wil je dolgraag verder lezen na dit fragment? Schrijf je dan in voor de Hebban Leesclub en maak kans op een exemplaar van Beautiful Boy en twee filmkaartjes. Je hebt tot en met 9 december de tijd om je in te schrijven. Lees ook: Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Deze leesclub is uniek en omvat een discussie over zowel het boek als de film. Je ontvangt dan ook een exemplaar van het boek en twee filmkaartjes.

Beide discussies zijn een verplichte voorwaarde in deze leesclub, dus zowel het boek moet gelezen worden als de film bekeken (voor 15 januari). We vragen dus best wat van je als deelnemer, maar dit verhaal is prachtig en indrukwekkend en we verwachten een onvergetelijke ervaring voor je.

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.Over de auteur

Hebban Crew

2387 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Beautiful Boy - leesclub met boek én film!

 

Gerelateerd

Over

Hebban Spots

Beautiful Boy (boek en film)

34 volgers

Welkom bij de leesclub rond Beautiful Boy van David Sheff, een waargebeurd familiedrama (Uitgeverij Lannoo). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...


Gesponsorde boeken