Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Bekijk en luister mee naar de allereerste Boekenbal-podcast live vanaf de roze loper

door Hebban Crew 3 reacties
Wie deed het hart van Splinter Chabot voor het eerst sneller kloppen? Welke popgroep beschouwt Hanna Bervoets als haar eerste liefde en waarom voelde Bregje Hofstede de noodzaak om na het uitgaan van haar eerste relatie, het boek 'Drift' te schrijven?

Theatermaker Nina de la Parra presenteert de eerste Boekenbal-podcast 'De Nacht is van De Liefde' live vanaf het Rembrandtplein. Terwijl de rij van genodigden staat te popelen om Club Escape binnen te gaan voor het iconische openingsbal van de Boekenweek, spreekt zij gasten over hun eerste liefdes in het thema van de Boekenweek. Met onder andere Raoul de Jong, Femke van der Laan, Splinter Chabot, Teun Toebes, Bregje Hofstede, Hanna Bervoets en Valentijn Hoogenkamp.

Bekijk en luister naar de podcast

De podcast is live te bekijken en beluisteren in de rij op het Rembrandtplein en hier te zien. Vrijdagavond 8 april, van 20.30 uur tot 21.45 uur.

Over de presentator

Nina de la Parra studeerde in verschillende Europese steden: drama in Stratford-upon-Avon en Engelse en Duitse taal en literatuur en regie in Edinburgh, Berlijn en Essen. In augustus 2016 won ze de Sylvia Kristel Award. Sinds 2019 speelt ze haar eerste voorstelling Gods Wegen, in oktober 2021 won ze hiervoor de cabaretprijs Neerlands Hoop. In februari 2022 bracht ze haar boek Make women come uit.

Boekenweek en Boekenbal

De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende, die je niet kon vermoeden. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften, onzekerheden en twijfels openbaart zich aan je en om woorden te geven aan die emoties, wenden we ons telkens weer tot de dichters en schrijvers. Zij geven woorden aan de liefde, in al haar schoonheid en complexiteit. Eerste liefdes blijven je hele leven nagalmen en blijven zorgen voor een warm gevoel, een lichte verwarring of regelrechte heimwee.

De Boekenweek, die van 9 t/m 18 april plaatsvindt, wordt als vanouds geopend met het traditionele Boekenbal. Deze 70ste editie van het Boekenbal met als thema 'De Nacht is van De Liefde', vindt vrijdagavond 8 april eenmalig plaats in nachtclub Escape op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Lezers krijgen tijdens de Boekenweek het Boekenweekgeschenk, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer, bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken cadeau van de boekhandel. Het Boekenweekessay door Marieke Lucas Rijneveld ligt voor € 5 in de winkel. Er zal ook een Friese en een Vlaamse editie van het Boekenweekgeschenk verschijnen. Het Boekenweekgedicht 'Kortom' is van de hand van Bart Moeyaert.Over de auteur

Hebban Crew

2554 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Bekijk en luister mee naar de allereerste Boekenbal-podcast live vanaf de roze loper