Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Beluister de top 5 verhalen van De Zilveren Strop

door Hebban Crew 3 reacties
De vijf beste verhalen van de Zilveren Strop schrijfwedstrijd zijn nu beschikbaar als luisterboek. Van terrorismedreiging tot coronarellen en van urban exploring tot chantage en seriemoord: luister en huiver met deze vijf spannende verhalen.

De Zilveren Strop

In 2021 werd de Zilveren Strop schrijfwedstrijd voor het eerst georganiseerd door Hebban.nl en de Gouden Strop samen. Er werden 162 verhalen ingezonden, die door een lezersjury beoordeeld werden. Daar kwam een shortlist van tien verhalen uit, die door de finalejury gelezen werden. De top vijf werd in een ebook op Hebban gepubliceerd en de winnaar - Hugo Luijten met 'Handbagage' - ontving de hoofdprijs (een plaquette en 500 euro).

In 2022 wordt een nieuwe editie van de Zilveren Strop georganiseerd, dus als je schrijfambities hebt: ga dat spannende verhaal schrijven (maximaal 7.500 woorden). Ook kun je dit najaar al meedoen aan die andere grote schrijfwedstrijd op Hebban: de Harland Awards voor fantasy, sciencefiction, horror en magisch realisme. Inzenden kan vanaf 1 oktober en de deadline is op 31 oktober.

De auteurs van de vijf topverhalen van de Zilveren Strop kregen een extra prijs aangeboden: een luisterboekcontract en publicatie op download- en streamingdiensten van hun verhalen. Alle vijf gingen op dit aanbod van digitale uitgeverij SAGA Egmont in en vandaag kun je op Hebban fragmenten luisteren. Ook bij de Harland Awards biedt SAGA Egmont de top vijf aan om hun verhaal tot luisterboek te laten maken!

Luisterboeken

SAGA Egmont is een internationale digitale uitgever, die zich ook op de Nederlandse markt begeeft. De afgelopen tijd hebben zij zich ingespannen om de Zilveren Strop-verhalen zo mooi mogelijk te 'verluisterboeken'. De covers die zijn ontworpen zijn qua beeld verschillend, maar passen mooi bij elkaar door typografie en opmaak.

De verhalen zijn afgelopen week gepubliceerd en zijn nu al beschikbaar voor download of streaming op onder andere Storytel, Nextory, Luisterrijk, BookBeat en Google Play – en bij de bibliotheek! Komende tijd zullen de titels ook verschijnen op veel andere grote platformen, waaronder Kobo, Bol.com, Napster, Apple, Scribd, Spotify, Bookmate, Boeken.com, Libris Audible, Bolinda en Deezer.

Hieronder kun je - op volgorde van de uitslag - fragmenten van de top vijf spannende Zilveren Strop-verhalen beluisteren.

Vijf luisterboekfragmenten

Handbagage

Politieonderhandelaar Sylvie Delepereire haast zich als een bezetene naar het vliegveld om te proberen een ramp te voorkomen. Terwijl de klok blijft tikken, moet ze onder een enorme tijdsdruk uitzoeken of de persoon met wie ze praat, wel de persoon is die ze zegt dat ze is. Totdat er nog maar een paar minuten over zijn ...

Het winnende verhaal is geschreven door Hugo Luijten en ingesproken door Inge Ipenburg.

Dodelijke opname

Lisa is een urban explorer en trekt de wereld over op zoek naar de meest bijzondere verlaten plekken en vervallen gebouwen. Als ze in Polen is met haar vriendin en grote liefde Zoë wil ze met haar op onderzoek uit naar een leegstaand, negentiende-eeuws ziekenhuis met een gruwelijke geschiedenis. Maar na een heftige ruzie in hun hotel waarbij Zoë er kwaad vandoor gaat, besluit Lisa in haar eentje er op uit te gaan. Ze duikt een onheilspellend Pools bos in, op zoek naar het geheimzinnige ziekenhuis. Boos en gefrustreerd breekt ze daarmee haar belangrijkste regel: Ga nooit alleen.

Geschreven door Jorrit de Klerk en ingesproken door Karin Douma.

Niet kijken

Strafpleiter Lucas Dewal heeft het helemaal voor elkaar: een respectabele baan, een ijzersterke reputatie en een gelukkig gezin. Maar wanneer hij op een doordeweekse avond naar huis wil vertrekken, nog nagenietend van zijn laatste succes in de rechtbank, ontdekt hij dat zijn wagen spoorloos verdwenen is. In plaats daarvan treft hij een autosleutel aan die hem naar een verlaten voertuig leidt. In de koffer wacht een onheilspellend pakket dat alles ingrijpend zou kunnen veranderen. Maar Lucas’ opdracht is duidelijk: lever het pakket af op de aangegeven locatie, zónder het open te maken. De inzet? Zijn vrouw en dochter.

Geschreven door Alexander Colin en ingesproken door Ad Knippels.

Sweet sixteen

Hij wist altijd al dat hij anders was. Op het oog een goed opgevoede, welbespraakte en sportieve jongen uit het dorp. Populair. Intelligent. Maar vanbinnen voelde hij het kwaad in zich groeien. Hij wist zijn duistere verlangens jarenlang te onderdrukken. Tot hij haar zag. Het meisje met de rode rugtas. Zij was alles waar hij van gedroomd had. Een gezicht als een engel. Ze was het mooiste meisje dat hij ooit gezien had. Onschuldig en sexy tegelijk. Alles aan haar fascineerde hem. Hij wist in die paar seconden dat hij haar zag, dat zij degene was die hij moest kiezen.

Geschreven door Gillian King en ingesproken door Kevin Hassing.

De avondklok

Rabia Ozkir heeft altijd hard gewerkt om haar kledingzaak in het stadscentrum tot een succes te maken. Nu door de coronacrisis de avondklok wordt ingevoerd, wordt er op sociale media opgeroepen tot protesten en plunderingen. Als Rabia tussen deze oproepen haar wraakzuchtige ex-vriend Marcel herkent, besluit ze haar eigen ongerustheid opzij te schuiven en de nacht in haar eigen winkel door te brengen. Naarmate de avond vordert en relschoppers het stadscentrum naderen, vraagt Rabia zich echter af of ze de juiste keuze gemaakt heeft om haar winkel te beschermen. Zou ze iets kunnen uithalen tegen een menigte uitzinnige plunderaars? En is haar ex-vriend enkel uit op gratis spullen of is hij meer van plan?

Geschreven door Kevin de Haan en ingesproken door Dafne Holtland.

Beluister via Storytel Beluister via Luisterrijk Beluister via Nextory Beluister via KoboOver de auteur

Hebban Crew

2488 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Beluister de top 5 verhalen van De Zilveren Strop