Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Ben jij een planner?

5 reacties
Iedereen heeft zijn eigen manier voor het bijhouden van zijn of haar blog. De een plant zorgvuldig ieder artikel in terwijl de ander vooral update op gevoel. In dit artikel vertel ik je wat meer over mijn manier van werken, en vraag ik me af: hoe pak jij je blogplanning aan?

Tot voor kort was ik een van de bloggers die totaal niet vooruit plande. Ik deed alles op gevoel, maar steeds vaker merkte ik dat mijn gevoel me in de steek liet. Ik had nog wel heel veel inspiratie en ideeën voor artikelen, maar dacht dat ik deze wel kon onthouden tot het daadwerkelijk tijd was om ze online te plaatsen. Dit is wat men noemt: liegen tegen jezelf. 

Een geliefde spreuk bij ons thuis was: van uitstel komt afstel. Getuige daarvan zijn de houten stelten die me zijn beloofd toen ik een jaar of vijf was en waar ik ruim tweeëntwintig jaar later nog op wacht. En ik merkte dat deze regel ook steeds meer van toepassing leek te zijn op mijn blog. Wanneer ik een artikel niet onmiddellijk uitwerk en inplan wordt het gewoon vergeten en dat wilde ik niet. Om die reden maak ik sinds kort gebruik van zowel een fysieke agenda als van een Google Kalender om mijn artikelen in te plannen. 

Ik heb ook een poosje gebruik gemaakt van een handige Wordpress Kalender Plugin - deze - voor het inplannen van mijn artikelen, maar ik miste een vitale functie die Google Kalender wel heeft: Kleur Coördinatie. 

Hoe ik Google Kalender gebruik

Mijn doel is om dagelijks drie artikelen te schrijven en te plaatsen: twee op mijn eigen site en één op Hebban Bloggers. Ik kies steeds voor de week-weergave van mijn kalender en schrijf de titel van de post die ik heb verzonnen voor de betreffende dag in de regel bij de tijd waarop ik hem uiterlijk online wil hebben - mijn persoonlijke deadline dus. Dan voorzie ik de post van een kleur:

Rood: Dit artikel moet nog geschreven worden
Oranje: Dit artikel is reed geschreven maar moet nog gecontroleerd worden of worden uitgebreid met filmpje, foto, quote o.i.d. 
Groen: Dit artikel is klaar en ingepland. 

De kleuren geven mij een perfect overzicht van wat er al af is en wat ik nog moet doen voor Craving Pages en Hebban. Ik vind het een erg fijne manier om te werken. Toen ik laatst weer aan het werk was in mijn Google Kalender bedacht ik me dat het plannen van blogposts een interessant onderwerp was voor de vraag van de week. 
 

Ben jij een planner - update je op gevoel - en hoe plan jij je artikelen? 


Over de auteurReacties op: Ben jij een planner?