Hebban vandaag

Nieuws /

Bereken je 'Nog te lezen'-stapel

door Debbie (Hebban Crew) 29 reacties
Een TBR-pile, wie weet wat dat is? In goed Nederlands ook wel een NTL-stapel. Het staat voor 'To be read' of 'Nog te lezen' en het is dus de aanduiding voor alle boeken in je huis die je nog van plan bent te lezen. Boeken die op je 'Wil ik lezen'-plank kunnen.

Er zijn lezers die het fenomeen niet kennen. Lezers die één boek op hun nachtkastje hebben en heel trouw niet naar anderen kijken zolang ze dat verhaal nog niet uit hebben. Is het uit, dan wordt pas een nieuw avontuur gezocht. De seriële monogamist. Aan het andere eind van het spectrum staat de polybibliofiel, een lezer die in elk vertrek een nieuw liefje heeft, plus eentje in zijn tas en een stiekeme 'wat als'-optie op zijn telefoon.

Er zijn lezers die elk boek dat in hun huis ligt gelezen hebben. Er zijn lezers die kastenvol toekomstige leessessies verzamelen en niet kunnen wachten om met pensioen te gaan, zodat ze eindelijk aan al dat leuks kunnen beginnen. De een bewaart zijn TBR-pile keurig op een plankje op volgorde van aankoop. De ander bouwt een scheve stapel midden in de kamer, waar meestal het onderste boek van gelezen moet worden. En een derde verstopt zijn overvloed aan boeken onder de bank of op zolder, meestal om niet-lezende huisgenoten niet te laten schrikken.

De site Read it Forward heeft nu een calculator gemaakt, waarmee je kunt berekenen hoelang het je gaat duren om je hele TBR-pile te lezen. Je geeft in hoe hoog je stapel is, hoeveel je leest per jaar en hoe oud je bent. En dan berekent de calculator hoe oud je bent als je eindelijk door die stapel heen bent. Even los van het feit dat je in al die tussenliggende jaren natuurlijk driftig boeken blijft aanschaffen. Ik blijk pas ergens in 2025 door mijn huidige stapel heen te zijn. En jij?

Probeer het zelf!Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Bereken je 'Nog te lezen'-stapel

 

Gesponsorde boeken