Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Bestseller ‘Vals’ van Mel Wallis de Vries wordt thrillermusical

Vanaf eind oktober is de theaterbewerking van ‘Vals’ van Mel Wallis de Vries in Nederlandse theaters te bewonderen. Het wordt een zogenaamde ‘thrillermusical’, die gemaakt wordt door het team dat ook de voorstelling maakte van 'BOY 7' van schrijfster Mirjam Mous.


De thrillermusical Vals is gebaseerd op de gelijknamige Young Adult-bestseller van Mel Wallis de Vries, een van de succesvolste jeugdauteurs van dit moment. Vals gaat op 21 oktober 2016 in première in de Flint in Amersfoort en is daarna tot en met februari 2017 te zien in de Nederlandse theaters.  

In de voorstelling zijn onder anderen Priscilla Knetemann, Rianne Peterson, Vivian Panka, Stef Pits en Roelof van der Sar te zien. De muziek en regie van Vals zijn van Fons Merkies. De voorstelling wordt geproduceerd door DommelGraaf Theaterproducties en Michiel Morssinkhof.  

Vals is het tweede YA-boek dat bewerkt wordt tot theatervoorstelling onder de noemer ‘Live on stage.’ Vorig jaar vormde de bestseller Boy 7 van Mirjam Mous het eerste deel in deze reeks bewerkingen.  

Op haar Facebookpagina mocht Mel Wallis de Vries gisteren ook eindelijk  het nieuws bekendmaken:  

Jaaaa, superleuk nieuws! Ik mag het eindelijk zeggen: er komt een musical van mijn boek Vals!!!! Ik ben echt zo blij! de premiere is 21 oktober in Amersfoort. Ik zit op de eerste rij. Gaan jullie gezellig met me mee?

 

Over de thrillermusical:  

Een groepje vriendinnen logeert in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. Ze doen er eerst een beetje lacherig over, maar dan verdwijnt een van de vriendinnen opeens na een ruzie. De overgebleven meiden zijn bezorgd, maar denken dat hun vriendin naar huis is gegaan. Als er daarna nog iemand verdwijnt en ze bloedsporen vinden in de sneeuw, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Door het slechte weer kunnen ze geen kant op en de sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten ze eigenlijk wel alles van elkaar?  

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar. Tickets voor Vals zijn vanaf mei verkrijgbaar bij de Nederlandse theaters. Kijk voor alle speeldata en locaties op www.valsthrillermusical.nl.    Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Bestseller ‘Vals’ van Mel Wallis de Vries wordt thrillermusical

 

Gerelateerd

Over

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (1973) is een van de succesvolste jeugdthrillerauteurs ...

Gesponsorde boeken