Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Bijzondere boeken voor bijzondere kinderen: hooggevoelige kinderen

door Lmcmr 1 reactie
Hooggevoelige kinderen, ook wel hoogsensitief, zijn meer dan andere kinderen gevoelig voor indrukken. Alle indrukken worden sterk gefilterd en deze kinderen raken sneller overprikkeld. Speciaal voor deze bijzondere kinderen (en volwassenen) zijn er leesboeken geschreven. Het kind kan zich identificeren met de hoofdpersoon of de boekjes geven een ingang aan de ouders/ verzorgers tot het bespreekbaar maken van een gebeurtenis. Door het kind meer inzicht te geven in zijn eigen bijzonderheid hoeft hooggevoeligheid geen last te zijn. Het kan ook een gave worden. Hebban Junior zet een aantal van deze leesboeken op een rij.

Josina Intrabartolo - Langmuts en het feest
De auteur is zelf ouder van hooggevoelige kinderen en heeft samen met haar echtgenoot Uitgeverij Scrivo Media opgericht: Je bent goed zoals je bent. Deze uitgeverij geeft meerdere titels uit die bestemd zijn voor hooggevoelige kinderen. Langmuts is een kabouter met een lange muts. Samen met zijn vriendjes in het bos beleeft hij avonturen. In Langmuts en het feest wordt hij voor het eerst uitgenodigd voor een feestje. Dat roept veel vragen en onzekerheden op. Stapsgewijs helpt kleine Uil hem met de hulp van de bijzondere Ik-kan-Het-muts over een drempel heen en gaat hij niet alleen naar het feestje, maar beleeft hij er ook een hoop plezier. Achterin het boekje staan tien praktische tips vermeld uit De gids over hooggevoelige kids. 

Josina Intrabartolo - Langmuts op school
Kabouter Langmuts vind het meestal fijn op school, maar op een dag komt hij na het buitenspelen niet terug in de klas. Iedereen gaat hem zoeken, zelfs kleine Uil. Gelukkig vinden ze Langmuts en bedenkt juf Tara een plan om het voor Langmuts op school nog prettiger te maken. Dit boekje geeft een ideale ingang om samen met het hooggevoelige kind eens te praten over zijn of haar schoolbeleving. Ook dit boekje sluit af met tien uitvoerige tips voor ouders en leerkrachten voor een zo prettig mogelijke schooltijd. 

Josina Intrabartolo - Langmuts is een held
Voor alle kleine helden die zich staande houden in een woelige wereld. Langmuts is verdrietig, hij snapt niet waarom hij sneller van slag is dan zijn vriendjes. Wanneer kleine Uil hem uitlegt dat hij gewoon meer ziet en voelt dan zijn vriendjes bedenkt Langmuts een plan om er zijn voordeel mee te doen. Het blijkt al snel dat het heel handig kan zijn om de wereld om zich heen zo intens te beleven.  

Josina Intrabartolo - Ridder Zeldenmoed
Voor iedereen die dapper genoeg is om zichzelf te zijn! De gevoelige Tristan wil niets liever dan zelf ridder worden. Hij is page, leerling ridder, in het kasteel van zijn oom Lodewijk. Heer Lodewijk besluit een wedstrijd te houden tussen zijn twee pages en het rustige leventje van Tristan en zijn vriendinnetje Marike wordt verstoord. Wanneer er een dief op het kasteel blijkt te zijn bedenkt Ridder Zeldenmoed een heldhaftig plan. 

Louisa Perreyn - Charlotte en de magische droomsokken
Waarin de auteur zelf een ‘hooggevoeligerd’ is en de magische droomsokken van de opa van Charlotte de lezers meevoeren in alle avonturen. Het boek geeft handvaten om je gevoel en je verstand samen te laten werken en zo van de hooggevoeligheid een gave te maken. Het boekje maakt deel uit van een uniek Groeiprogramma: 'Een heleboel gevoel is cool!' Neem voor meer informatie een kijkje op de site van Louisa of bekijk de boektrailer:Over de auteur

Lmcmr

15 volgers
169 boeken
0 favorieten


Reacties op: Bijzondere boeken voor bijzondere kinderen: hooggevoelige kinderen

 

Overig