Hebban vandaag

Lezen /

Björn Diemel gebruikt mindfulness op een wel heel bijzondere manier

door Hebban Crew 1 reactie
Karsten Dusse schreef met 'Mindful moorden' zijn debuutthriller, die prompt een bestseller werd in Duitsland. In het boek gebruikt een misdaadadvocaat zijn geleerde mindfulness-principes niet alleen om een betere vader en echtgenoot te worden, maar ook om criminelen uit de weg te ruimen. Heel kalm. Lees nu een sneak preview op Hebban en maak kans op het boek door mee te doen aan onze winactie.

Karsten Dusse (1973) is advocaat en schrijft sinds een aantal jaar ook voor tv. Het leverde hem de Duitse Televisie Award en de Duitse Comedy Award op, en een nominatie voor de prestigieuze Grimme Award. Daarnaast vindt hij ook tijd voor een succesvolle carrière als auteur. Op zijn naam staan twee non-fictieboeken en een verzameling essays. In 2019 publiceerde hij in Duitsland zijn eerste thriller, Mindful moorden, dat met 600.000 verkochte boeken in Duitsland met recht een bestseller genoemd kan worden.

'Een briljante thriller over mindfulness, maffia, meditatie en moord – Dusse slaagt met vlag en wimpel voor deze geniale balanceeract.' – Brigitte.de

De Kölner Stadt-Anzeiger omschrijft het boek als een 'opwindend en grappig misdaaddebuut' en na Dusse's succes in eigen land heeft Mindful moorden nu ook Nederland bereikt dankzij de vertaling van Olga Groenewoud. Met dit thrillerdebuut heeft de auteur de smaak te pakken gekregen, want het is het eerste boek in een reeks. In 2020 verscheen Das Kind in mir will achtsam morden, en dit jaar komt hij met Achtsam morden am Rande der Welt.

Mindful moorden

'Ik wil graag iets vooropstellen. Ik ben geen gewelddadig persoon. Integendeel. Ik heb nog nooit in mijn leven gevochten. En ik heb nooit iemand vermoord. Tenminste, tot mijn achtenveertigste. In mijn huidige werkomgeving is dat dus behoorlijk laat. Oké, een week erna had ik misschien een half dozijn moorden op mijn geweten. Ik snap dat dat niet erg vredelievend overkomt. Maar alles wat ik deed, deed ik met de beste bedoelingen. Het was het logische gevolg van mijn keuze voor een meer mindful leven, zoekend naar een betere balans tussen mijn werk en gezin.'

Het huwelijk van misdaadadvocaat Björn Diemel wankelt. Zijn vrouw staat erop dat hij een mindfulness-seminar volgt om zijn leven beter in balans te krijgen en zo hopelijk een betere vader en echtgenoot te worden. Björn had alleen niet kunnen vermoeden dat hij al snel op een heel andere manier gebruik zou maken van wat hij er leert. Wanneer een van zijn cliënten, een zware en overduidelijk schuldige crimineel, voor problemen begint te zorgen besluit Björn heel kalm om hem uit de weg te ruimen, perfect volgens de mindfulnessprincipes zoals hij die inmiddels kent…

Leesfragment

Zie jij het zitten om niet alleen te lezen over een misdaadadvocaat die aan het moorden slaat, maar ook nog wat op te steken van de mindfulnesstips die je aan het begin van elk hoofdstuk vindt? Hieronder lees je alvast een sneak preview van Mindful moorden om van de schrijfstijl te kunnen proeven. Spreekt het je aan? Schrijf je dan in voor de Hebban winactie!

Lees hier de sneak preview

'Dusse's zwarte humor is briljant en zijn duistere scènes zijn Tarantino-waardig.' – Bonner General-Anzeiger

Mindfulness

Mindfulness wordt vaak omschreven als het 'bewust aandacht geven aan het moment, zonder hierover te oordelen'. Wanneer je mindfulness beoefent sta je stil bij je gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en je fysieke omgeving, zonder deze te bestempelen als goed danwel fout. Zo leer je negatieve gedachten en gevoelens te zien als voorbijgaande gebeurtenissen in plaats van feiten, en kun je er beter afstand van nemen.

Dat de echtgenote van Björn Diemel erop staat dat hij een seminar volgt om zijn leven beter in balans te krijgen, is dan ook niet vreemd. Mindfulness wordt vaak ingezet bij stressvolle beroepen om stress, angst en burn-outklachten te verminderen. Ook draagt het volgens verschillende studies bij aan positieve werkervaringen. Zo kan het leiden tot hogere betrokkenheid en betere prestaties.

Mindfulness kan helpen om automatische, soms onbehulpzame, patronen te herkennen. Het inzicht dat je hierdoor krijgt kan leiden tot meer keuzevrijheid om die reacties te doorbreken en op een behulpzame manier te leren reageren. Ook in Mindful moorden past Diemel deze technieken toe, en gaat zo achter zijn eigen criminele cliënten aan.

Bron: Wikipedia

'Een geniale plot, een verhaal vol zwarte humor, en... je kunt zelfs nog iets leren van de mindfulnesstips.' – Deutschlandfunk Kultur Lesart

Winactie

Wil je kans maken op Mindful moorden van Karsten Dusse en ontdekken hoe het advocaat Björn Diemel zal vergaan wanneer hij via de mindfulnessmethode begint met moorden? In samenwerking met uitgeverij A.W. Bruna mag Hebban vijf exemplaren weggeven van het boek. Kijk snel hoe je mee kunt doen.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Björn Diemel gebruikt mindfulness op een wel heel bijzondere manier

 

Gerelateerd

Over

Karsten Dusse

Karsten Dusse

Karsten Dusse is een advocaat die sinds een aantal jaar ook voor tv schrijft. Hi...


Gesponsorde boeken