Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Bloggen op Booktube

Dat boeken het goed doen als video-inspiratie blijkt wel uit hun optredens in populaire televisieprogramma's zoals De Wereld Draait Door, Koffietijd en wat dacht je van Oprah's Bookclub? Nu we mediums zoals Wordpress en Blogger al wat uitgebreider hebben besproken leek het me een goed idee om ook wat aandacht te schenken aan een derde grote speler op de blog-markt: Youtube.

Filmpjes van boekenwurmen op Youtube – ookwel liefkozend Booktube genoemd – worden steeds populairder. Hoewel de Booktube Community in nederland nog in opmars is, hebben internationale Booktubers al lang hun invloed bewezen op de huidige boekenmarkt.

In Nederland wordt een Booktube kanaal nog altijd voornamelijk ingezet als een verlengstuk van een boekenblog zoals bijvoorbeeld op DoorEllis en Zonenmaan. Het maken van Youtube content is natuurlijk een hele goede manier om je blog nóg persoonlijker te maken, maar ook wanneer je jezelf liever niet vastlegt op camera loont het om je eens te verdiepen in de wondere wereld van Booktube.

Met een Google account kun je je gemakkelijk abonneren op je favoriete kanalen zodat je geen enkele video meer hoeft te missen van je favoriete Booktubers.

En niet alleen bloggers, maar ook uitgeverijen, auteurs en andere professionals uit de boekenbranche zijn terug te vinden op Youtube. Je kunt Youtube dus ook gemakkelijk inzetten voor het uitbreiden van je online netwerk.

Het grootste voordeel van de Booktube community is natuurlijk de meest voor de hand liggende: het biedt een gezellig platform waar je samen met andere lezers kunt praten over je favoriete onderwerp: boeken.

Ook wanneer je liever niet zelf voor de camera stapt, kun je deel uitmaken van deze bruisende gemeenschap door reacties achter te laten op filmpjes en deel te nemen aan discussies. 

Overweeg je om zelf een Booktube kanaal te beginnen, dan raad ik je aan om mijn Tips Voor Nieuwe Booktubers eens te lezen op Craving Pages.

Met de ervaren Booktubers wil ik graag een handige tip delen indien je graag een tweede Youtube kanaal wil beginnen. Deze mogelijkheid is namelijk niet erg gemakkelijk toegankelijk binnen het Youtube menu.

Als jij graag een tweede kanaal wil beginnen, zonder een tweede Google account aan te hoeven maken, dan kun je dat doen door te surfen naar http://youtube.com/channel_switcher

Nu kun je gemakkelijk een tweede kanaal aanmaken (bijvoorbeeld als je graag tweetalig wil vloggen zodat je mee kunt doen in de internationale booktube community). Over de auteurReacties op: Bloggen op Booktube

 

Gesponsorde boeken