Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

BN’ers gaan de strijd aan met schrijven van literaire thriller

door Soraya Vink (crew) 3 reacties
Zeven bekende Nederlanders komen binnenkort alles te weten over de wereld van misdaad. Hun doel: het schrijven van een literaire thriller in een competitie. Vanaf 27 oktober is de strijd te volgen via het nieuwe televisieprogramma ‘De pennen zijn geslepen’ bij de AVROTROS, onder leiding van literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling, en bestsellerauteur Saskia Noort.

Kandidaten in het programma zijn Monic Hendrickx (actrice), Gerda Havertong (theatermaker), Arnold Karskens (oorlogsjournalist), Hans Ubbink (modeontwerper), Steven Pont (ontwikkelingspsycholoog), Tinkebell (kunstenares) en Kees Moeliker (bioloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam). Zij betrekken een villa waar ze aan hun schrijfopdrachten kunnen werken en ontvangen hier tips en tricks van literair agenten Paul Sebes en Willem Bisseling. Inspiratiebron in de strijd is Nederlands bekendste thrillerschrijfster Saskia Noort.  

De omroep bericht dat de BN’ers onder andere plaatsen delict zullen bezoeken, sporen van een misdrijf onderzoeken, verwikkeld raken in achtervolgingen en alles te weten moeten komen over moordwapens en lijken. De kandidaat die het beste erin slaagt om deze ervaringen om te zetten in woorden, maakt kans op het daadwerkelijk schrijven en uitbrengen van een thriller.  

Schrijfwedstrijd

Heel Nederland kan deelgenoot worden van het televisieprogramma door een schrijfwedstrijd, waarin wordt gevraagd om een eerste alinea van een spannend verhaal in te sturen. Tien geselecteerde kandidaten mogen hun inzending afschrijven tot een korte thriller en worden beoordeeld door de jury. Het winnende verhaal zal exclusief te lezen zijn op Hebban. De schrijfwedstrijd start op 10 oktober.

De eerste aflevering van het programma is te zien op donderdag 27 oktober vanaf 20.25 uur op NPO2.   


Bron: persbericht AVROTROS
Groepsfoto: AVROTROSOver de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: BN’ers gaan de strijd aan met schrijven van literaire thriller

 

Over

Saskia Noort

Saskia Noort

Saskia Noort (Bergen, 1967) studeerde journalistiek en theaterwetenschap in Utr...

Gesponsorde boeken