Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

BNG Literatuurprijs voor Ouariachi's 'Een honger'

door Debbie (Hebban Crew) 2 reacties
Jamal Ouariachi won vanavond de BNG Bank Literatuurprijs voor zijn vuistdikke roman Een honger. De BNG Bank Literatuurprijs is een prijs van het cultuurfonds van BNG Bank. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan auteurs jonger dan veertig, die minimaal twee literaire romans uitgegeven hebben. Elfie Tromp en Henk van Straten maakten ook kans op de prijs dit jaar, maar grepen mis.

Hebbanrecensent Ellen waardeerde het boek met vijf sterren: 'Ouariachi gebruikt een allegaar aan wisselende perspectieven, gaat voortdurend heen en weer in de tijd (van de opstand in Hongarije via draadjesvlees met jus, hongersnoden in Afrika, naar constant jengelende mobieltjes en terug), haalt grappen en grollen uit zoals een hoofdstuk vol pastiches op bekende auteurs als Nabokov, Auster en Campert, maakt post-moderne geintjes, dicht en schrijft ik-hoofdstukken, hij-hoofdstukken, dagboekdelen, die weer afgewisseld worden met een alwetende verteller of een 'droog' essay dat doet denken aan de verhandelingen in de Max Havelaar.
Deze orgie van literaire stijlen zorgt ervoor dat wat in andere handen een suf pamflet zou hebben opgeleverd, nu aangenaam verfrissend in je gezicht bubbelt en briest, terwijl dat het laatste is waar je aan denkt bij een biografie over een pedofiel.'

Lees ook 'Ouariachi, Van Straten en Tromp in de race voor BNG Literatuurprijs'.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: BNG Literatuurprijs voor Ouariachi's 'Een honger'

 

Gerelateerd

Over

Jamal Ouariachi

Jamal Ouariachi

Jamal Ouariachi (Amsterdam, 1978) studeerde psychologie en debuteerde in 2010 me...

Gesponsorde boeken