Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Boek De Ros-tapes in winkel

Het boek De Ros-tapes, de verklaringen van moordmakelaar Fred Ros van schrijver en misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink ligt na een half jaar vertraging eindelijk in de winkel.


Met een half jaar vertraging is het boek De Ros-tapes, de verklaringen van moordmakelaar Fred Ros, van schrijver en misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink met onmiddellijke ingang te koop. Eerder verbood de rechter publicatie van het boek. Er zouden te veel belastende verklaringen in staan die het liquidatieproces (Passage) zouden kunnen schaden. Passage is de naam van een groot justitieel onderzoek en proces. Het is een van de grootste justitiele onderzoeken naar een liquidatiegolf (zeven liquidaties, waarvan vijf in 1993) in de Amsterdamse onderwereld.

Korterink volgde de criminele carrière van Fred Ros op de voet. Zag wie zijn vrienden waren. Zag hoe iemand die niet ‘van nature’ in het milieu thuishoorde, zich hier een weg baande. Sprak met hem in de gevangenis. Schreef over zijn vrienden en zijn vijanden. 

In dit boek onhult hij de verbijsterende biecht van Ros over het hoe en waarom van tal van liquidaties in de Nederlandse onderwereld. Er is weinig fantasie voor nodig om te bedenken dat de Nederlandse onderwereld hier op z'n zachts gezegd niet heel blij mee zal zijn, want als er iemand is die weet hoe de hazen lopen, is hij het. De verklaringen - alle ins- en outs van verschillende liquidaties in ruil voor forse strafvermindering - van de moordmakelaar zijn belastend voor een groep criminelen die wordt verdacht van het uitvoeren van moorden in de onderwereld.

Vanwege de explosieve inhoud van het boek De Ros-tapes spande de Staat der Nederlanden, het Openbaar Ministerie, tegen de auteur en uitgever een kort geding aan. Advocatenkantoor Meijering Van Kleef Ficq & Van der Werf voegde zich namens hun cliënten Soerel en Akgün. Beide partijen eisten met onmiddellijke ingang een publicatieverbod van De Ros-tapes. De rechtbank legde uiteindelijk een verschijningsverbod op van zes maanden.

Inmiddels is het halve jaar voorbij en hoewel er bij het Openbaar Ministerie nog steeds bezwaren bestaan tegen het boek zal men de publicatie gedogen.

Hendrik Jan Korterink heeft in de tussentijd niet stil gezeten. In februari kwam zijn nieuwste boek Moordmakelaar uit, een boek dat feilloos aansluit bij De Ros-tapes. Nieuwsgierig naar de man achter de boeken? Kijk hier voor een interview met de True Crime-auteur en misdaadjournalist Korterink.Over de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Boek De Ros-tapes in winkel

 

Gerelateerd

Over

Hendrik Jan Korterink

Hendrik Jan Korterink

Hendrik Jan Korterink (1955) is een Nederlandse auteur en freelance misdaad...

Gesponsorde boeken