Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Boek én film cadeau in Maand van het Spannende Boek

door Victoria Farkas 1 reactie
Wie in de Maand van het Spannende Boek in de boekwinkel voor 12,50 euro aan Nederlandstalige thrillers koopt, wordt verwend. Niet alleen krijg je het Spannende Geschenkboek Grijs gebied van Marion Pauw cadeau, maar kun je ook de film Daglicht van Pauw online zien bij Pathé Thuis. Pauw zegt trots te zijn.

Daglicht van Marion Pauw, Terug naar de kust van Saskia Noort, De reünie van Simone van der Vlugt; het zijn slechts enkele voorbeelden van films die gebaseerd zijn op boeken. Zo vinden de meeste filmklassieker – nationaal en internationaal – hun oorsprong in het boek. Er blijkt dan ook een grote overlap tussen film- en boekenliefhebbers te zijn.

In het Geschenkboekje Grijs gebied vind je een unieke code die je de gehele maand online toegang geeft tot de film Daglicht.Grijs gebied vertelt het verhaal van Naomi. Zij fietst in het nachtelijke Amsterdam van haar werk naar huis, wanneer ze onder een viaduct vanachter wordt vastgegrepen. De dader, een man met ijzingwekkend lichte ogen, randt haar op een verschrikkelijke en gewelddadige manier aan. Er is één getuige: een man, die vanaf zijn balkon toekijkt. Waarom grijpt hij niet in? Grijs gebied vertelt niet alleen over de jacht naar de dader van een gruwelijk misdrijf, het is ook een zoektocht naar de drijfveren van de mens; dader, slachtoffer of getuige.

In Daglicht zien we Iris Kastelein, een jonge succesvolle advocate, die worstelt met het combineren van haar carrière met de zorg voor haar moeilijk opvoedbare zoontje. En we hebben Ray Boelens, die is veroordeeld voor de moord op zijn buurvrouw Rosita en haar dochtertje Anna en zijn straf uitzit in een tbs-kliniek. Hij houdt bij hoog en laag vol dat hij onschuldig is. Wanneer de levens van de advocate en Ray met elkaar verstrikt raken, is Iris er steeds meer van overtuigd dat de lieve autistische man onschuldig is aan de moord waarvoor hij is veroordeeld.

Het boek kwam in 2008 uit en werd in 2009 bekroond met De Gouden Strop. ‘Destijds hebben ruim 175.000 mensen het boek gekocht,’ aldus Pauw. De verfilming in 2013 van Diederik van Rooijen ontving een nominatie voor de publieksprijs van de Gouden Kalveren. Zo’n kwart miljoen filmliefhebbers hebben de film in de bioscoop gezien.Over de auteur

Victoria Farkas

125 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Boek én film cadeau in Maand van het Spannende Boek

 

Gerelateerd

Over

Marion Pauw

Marion Pauw

Schrijver en scenariste, maar vooral ook lezer!

Gesponsorde boeken