Hebban vandaag

Algemeen /

Boek gadgets: 5 bibliofiele hebbedingetjes

door Debbie (Hebban Crew) 3 reacties
Het hart van een liefhebber van het lezen, boekenverzamelaar of bibliofiel gaat niet alleen sneller kloppen van het boek zelf. Ook de parafernalia van het lezen doen het bloed stromen. Vijf must have gadgets op een rijtje.

Bibliophilia

Voor de echte bibliofiel is dit pakket van 100 literaire kaarten van Obvious State. Prachtige, sfeervolle postkaarten om te bewaren. Wegsturen zou een doodzonde zijn. Vanaf 22 september verkrijgbaar. En als je dan verder gaat zoeken bij Obvious State, hou dan je hand onder je kin, want je mond zakt open van deze geweldige 'totebags' met quotes als "Once you learn to read you will be forever free." (Frederick Douglass) en "I have always imagined that paradise will be a kind of library." (Jorge Luis Borges). Ook verkrijgbaar zijn prints in groot formaat en notitieboekjes: "An idea that is not dangerous is not worthy of being called an idea at all." (Oscar Wilde) en dit goede advies: "Write drunk; edit sober." (Ernest Hemingway).

Obvious State, notitieboekjes 6 dollar, prints en totebags vanaf 24 dollar

Klevercase ereaderhoezen

De mensen bij Klevercase snappen dat je niet eeuwig tegen hetzelfde kleurtje van je ereader aan wilt kijken. Nu je elke titel op hetzelfde apparaat kunt lezen, is het noodzaak dat saaie grijs te vervangen voor iets waar je blij van wordt. Je kunt kiezen voor de traditionele look van een ouderwetse ledergebonden boek. Maar ook een fleurig motiefje met de tekst "Not another trashy novel" kan goed van pas komen. Je favoriete klassieker staat wellicht ook bij de opties. En andere kun je altijd nog gaan voor het zeer juiste opschrift 'The Infinite Library'. Bij Klevercase kun je met merk en formaat ereader designs kiezen.

Klevercase, de prijs varieert per merk en formaat ereader. Een hoes voor Kobo's van 7 inch kost 34,22 euro


Olde Book Pillow Classics

Bij ThinkGeek weten ze waar een boekenliefhebber blij van wordt. Ze hebben drie bookalike kussens gemaakt, naar voorbeeld van Alice in Wonderland, Sherlock Holmes, en Treasure Island. De laatste twee zijn 'gesloten' boeken. Alice in Wonderland is een geopend boek, waarvan je dus één bladzijde keer op keer weer kunt lezen. De kussens zijn apart te bestellen, maar een set van drie maakt het huis van een boekengek wel helemaal af. Uit betrouwbare bron is vernomen dat de kussens een vrij groot formaat hebben en heerlijk liggen.

ThinkGeek, gesloten kussens 17,99 dollar, Alice in Wonderland 24,99 dollar


Bath Caddy

Wie heeft wel eens een boek in bad laten vallen? Maak je geen zorgen, het gebeurt de besten onder ons. Bij Cool Gift lossen ze het voor ons op. Met hun Bath Caddy ligt je boek veilig op een rekje en is er bovendien plaats voor een glas wijn en een romantische kaars. Het rekje is in breedte verstelbaar, dus past op elk bad. Er staan twee glazen wijn op de foto? Ja, klopt, maar jij bent aan het lezen, toch?

Cool Gift, 24,95 euro

Bookerang

De Bookerang is een boekenlegger, leeslampje en leeshulp in een, in de vorm van Batmans Batarang-werpsterren. Een monsterlijk dik boek moet je stevig met beide handen vasthouden om te kunnen lezen. Met deze gadget is dat verleden tijd. Je steekt je duim door het midden, legt de Bookerang op de juiste plaats en kunt zo uren doorlezen. Ben je klaar met lezen, dan dient de Bookerang als boekenlegger. Wordt het donker, dan schijnt de Bookerang je bij. Alweer een Etsy-uitvinding.

MeWorksCompany op Etsy, 25,87 dollar

Lees meer ...

Boek gadgets: 5 absolute musthavesOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

425 volgers
426 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boek gadgets: 5 bibliofiele hebbedingetjes

 

Gesponsorde boeken