Hebban vandaag

Algemeen /

Boek gadgets: 5 cadeautips voor de feestmaanden

door Debbie (Hebban Crew) 4 reacties
Het hart van een liefhebber van het lezen, boekenverzamelaar of bibliofiel gaat niet alleen sneller kloppen van het boek zelf. Ook de parafernalia van het lezen doen het bloed stromen. Vijf must have gadgets op een rijtje.

Uilig boekentasje

Dit is zo'n hebbeding dat je mee moet nemen als je het ziet, al besteed je er je allerlaatste centen aan en zul je met honger moeten gaan slapen. Een libri_x boekentasje van Moses. Het is een klein formaat linnen tasje, waar net een boek of iets anders klein in past. Met een flinke Donna Tartt gaat hij al problemen krijgen. Juist daarom is het zo'n schattig en leuk tasje en dan heb je nog niet eens alle ontwerpen gezien. Deze uil keek me aan bij Van der Velde Boeken Leeuwarden en is te vinden bij andere boekenwinkels in deze Noord-Nederlandse keten, maar wellicht ook in allerlei boekwinkels elders in het land. Een Nederlandse webshop voor dit artikel kon ik niet vinden, dus uitwijken naar een webshop als Amazon.de is een noodzaak. Al betaal je daar wel ruim drie euro meer dan in de winkel waar het zo voor het grijpen lag.

Uil boekentasje van libri_x, 9,48 euro bij Amazon.de of de lokale boekhandel


Literair T-shirt

Tassen en t-shirts met literaire opdrukken zijn te vinden bij Verloren Woorden. Een geweldig advies vind je op dit damesshirt: 'Gaat u vooral met een goed boek naar bed, of in ieder geval met iemand die er een gelezen heeft.'

Verloren woorden heeft damesshirts, longsleeves, mannenshirts en tassen. Momenteel is er zelfs een Sinterklaasactie, met vijf euro korting bij het gebruik van code Sinterklaas5kn in je winkelwagen. Enorm veel verschillende designs zijn er (nog) niet, maar die Tom Poes 'Hm'-tas en een herenshirt met 'Geef me kuisheid en matigheid, maar nu nog niet' zijn wel juweeltjes. De prijskaartjes maken deze shirts niet echt geschikt voor in de schoen, maar gelukkig is Kerstmis dan een prima tweede gelegenheid om een Austen-fan deze 'Pride and Prejudice'-longsleeve cadeau te doen.

Verloren woorden, 26,- euro

Upcycled Shakespeare tas

Niet goedkoop, wel uniek, handgemaakt en bovendien van echte, geliefde en gelezen boeken, de tassen van Etsy-shop NovelReveries. Er zijn verschillende titels leverbaar, in mooie uitvoeringen. En suggesties of verzoeken zijn mogelijk. Je kunt ook je eigen boek insturen, maar dat is naar Ohio misschien toch wat omslachtig. Voor een auteur die graag rond wil lopen met zijn eigen boek als tas is dat weer wel de moeite waard dan.

NovelReveries, 121,- euro plus ca. 20 euro aan verzendingLiteraire tattoo

Litographs tattoos zijn tijdelijke tattoos van quotes uit klassiekers. Daarnaast heeft de site ook T-shirts, schoudertassen en posters in een prachtig design dat gemaakt is met de tekst van het boek zelf. Bekijk hier bijvoorbeeld de poster van White Fang van Jack London. Is Alice in Wonderland een van je favoriete boeken, dan kun je meedoen aan een wereldwijde ketting van tatoeages. De duizenden stukjes tekst zijn al bijna vergeven, dus meld je nog snel aan als je onderdeel wilt uitmaken van die geweldige quoteserie. Je kunt wel alvast alle armen, benen, polsen en nekken lezen, te beginnen bij hoofdstuk één.

Litographs, 5 dollar voor een set van twee, plus verzendkosten vanuit USA


Salontafeltje vol boeken

Voor dit prachtige salontafeltje zul je het een en ander moeten aanschaffen, maar vooral zul je toch ook zelf aan het werk moeten. De enorme, houten kabelrollen die bedrijven gebruiken zijn, eenmaal leeg, goed te vinden op Marktplaats, maar als je slim bent, ga je bij een bedrijf langs dat zulke spoelen vaak gebruikt en vraag je of je er eentje mag hebben. Bij een doe-het-zelfzaak koop je er een set wieltjes bij, je fabriceert een aantal houten tussenschotjes of stangetjes tussen boven- en onderkant, schuurt een beetje, lakt een beetje, verft een beetje en dan heb jij deze toffe boekensalontafel voor je neus staan.

Doe-het-zelf projectjes
Lees meer ...

Boek gadgets: 5 absolute musthaves

Boek gadgets: 5 bibliofiele hebbedingetjes

Boek gadgets: 5 noodzakelijke aankopenOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
411 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boek gadgets: 5 cadeautips voor de feestmaanden

 

Gesponsorde boeken