Hebban vandaag

Algemeen /

Boek gadgets: 5 noodzakelijke aankopen

door Debbie (Hebban Crew) 1 reactie
Het hart van een liefhebber van het lezen, boekenverzamelaar of bibliofiel gaat niet alleen sneller kloppen van het boek zelf. Ook de parafernalia van het lezen doen het bloed stromen. Vijf must have gadgets op een rijtje.

Bookniture

Een superhandig boek in je boekenkast is de mysterieuze 'Bookniture'. Echt lezen kun je er niet in, maar wel op! Het is namelijk uit te waaieren tot een stevig krukje met een vilten zitting bovenop.
Via een Kickstarter-campagne kwam dit plan tot leven, geboren uit noodzaak. De initiatiefnemer had te veel vrienden, te weinig zitplekken en niet genoeg ruimte om gewone stoelen neer te zetten. Ingeklapt neem je het 'boek' makkelijk mee onder de arm en past het zonder veel moeite in je boekenkast.

Bookniture, 86 dollar (gratis verzending wereldwijd)

Juwelenkistje

Voor de echte bibliofiel is een 'verminkt' boek wellicht geen aantrekkelijk product, maar voor de wat mildere boekliefhebber met een la vol losse oorbellen, armbanden, ringen en kettingen is dit juwelenkistje in de vorm van een stapeltje boeken een ontzettend leuke aanwinst (of cadeau).

Bij Hollow Books by RP kun je ook terecht voor grote lettervormen gemaakt uit echte boeken en boekenkluisjes voor waardevolle bezittingen van klein formaat. Een slot zit er helaas niet op.

Hollow Books by RP, circa 60 euro

Furry Adventure Slippers

Oftewel Hobbitsloffen. Echt sexy zijn ze niet, maar comfortabel wel zeker. Probeer het avontuurlijke gevoel dat je krijgt als je de sloffen aandoet, te negeren. Je weet waar deze voeten Frodo naartoe brachten. Dat was geen gemakkelijke reis.

Op de bank met In de ban van de ring of de drie Hobbit-films op tv of de drie prachtige nieuwe heruitgaven van Tolkien-titels in je hand.

Think Geek, 25 dollar

I Solemnly Swear damesshirt met V-hals

Op de tekst tikken met je toverstok heeft geen zin. Er verschijnt geen geheime kaart van de omgeving met daarop alle aanwezige levende wezens. De tekst die we kennen uit Harry Potter is desondanks prima toepasbaar in het dagelijkse leven, dus bestel snel je eigen exemplaar van 'I solemnly swear that I am up to no good'.

Think Geek, 5 dollar (in de uitverkoop, dus snel op!)

Wood Curve boekenkast

Meer moois op Etsy is te vinden in de shop van Wood Curve. Met deze bizarre boekenkastjes heb je iets heel bijzonders in huis. De kasten worden handgemaakt en kosten dan ook een behoorlijke duit. Daarbij komt dat ze wel gratis verzonden worden, maar nog niet naar Europa. Zodra de kastjes te vinden zijn bij een verkooppunt dat naar Nederland verzendt, geven we een gil.

Voor de geek is deze R2D2-versie helemaal te gek, maar met ruim 800 euro zit die toch wel wat aan de prijzige kant. En aangezien er toch niet verzonden wordt naar Europa, is goed afkijken en zelf bouwen een betere optie.

Wood Curve boekenkast, ruim 500 euro

Lees meer ...

Boek gadgets: 5 absolute musthaves

Boek gadgets: 5 bibliofiele hebbedingetjesOver de auteur

Debbie (Hebban Crew)

424 volgers
422 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boek gadgets: 5 noodzakelijke aankopen

 

Gesponsorde boeken