Hebban vandaag

Nieuws /

Boek moet leed Downton Abbey-kijkers verzachten

door Lindy (Hebban Crew) 3 reacties
Op 31 oktober gaat het zesde en laatste seizoen van de tv-serie Downton Abbey van start. Liefhebbers van het wel en wee van de familie Crawley hoeven niet lang te treuren: eind deze week verschijnt een boek over de ware bewoners van Downton.


Downton Abbey is een van de meest geliefde TV-series van dit moment. Het verhaal wordt in ruim 100 landen door tientallen miljoenen kijkers gevolgd. De afleveringen worden opgenomen in de vertrekken en omgeving van het Victoriaanse Highclere Castle. Over de werkelijke bewoners van het kasteel verschijnt deze week Het ware verhaal van Downton Abbey.  

Het boek vertelt het levensverhaal van een van haar meest fascinerende bewoners, Lady Almina Carnarvon (1876 – 1969). Auteur Lady Fiona Carnarvon is een van de huidige bewoners van het landgoed. Aan de hand van brieven, dagboeken, gastenboeken en huishoudboeken uit de tijd van Almina komen ook vele elementen uit de populaire tv-serie aan bod.  

Almina’s leven op Highclere bestond uit een mix van diners met meer dan 500 gasten, koninklijke bezoeken, immense jachtpartijen en enorme feesten. Het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog veranderde veel en lady Almina moest alle zeilen bijzetten in het beheer van het landgoed.  

De schrijfster van Het ware verhaal van Downton Abbey trouwde in 1999 met de huidige Earl van Carnarvon en beheert het landgoed sinds acht jaar samen met haar gezin. Daarvoor verdiepte ze zich in de rijke geschiedenis van het kasteel en haar bewoners, wat leidde tot uitgave van een boek voor wie meer wil weten over het werkelijke Downton.      Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

765 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boek moet leed Downton Abbey-kijkers verzachten

Gesponsorde boeken