Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Boek na halve eeuw teruggebracht naar bibliotheek

Met het schaamrood op de kaken en vol schuldgevoel heeft James Philips onlangs een boek over de kruistochten teruggebracht naar de bibliotheek van zijn universiteit. Hij leende het boek in 1967...

James Philips was student aan de University of Dayton, Ohio. Nadat hij tussen zijn oude spullen een exemplaar van History of the Crusades had ontdekt, werd hij zich bewust van het feit dat een halve eeuw lang studenten niet in de mogelijkheid waren om te lezen wat er tijdens de Kruistochten gebeurde. Hij stuurde vervolgens het boek direct terug en liet het vergezeld gaan met een briefje vol diepe verontschuldigingen (foto).

De bibliotheek was zo onder de indruk van dit gebaar, dat Philips de uitleenboete niet hoefde te betalen. Destijds, in 1967, kostte het te laat retourneren van een boek twee centen per dag. Philips zou in totaal 350 dollar (bijna 310 euro) moeten ophoesten.

Philips gaf in een toelichting aan waar het boek al die jaren was gebleven. Hij leende het in zijn eerste universiteitsjaar, maar verliet snel de opleiding om zich bij de US Marines aan te sluiten. Iemand moet destijds zijn studentenkamer op de campus hebben opgeruimd en het boek naar zijn ouderlijke woning hebben gestuurd. Daar werd het bewaard totdat Philips' ouders overleden, zijn vader in 1994 en zijn moeder acht jaar later. Daarna verhuisde het boek naar Philips' jongere broer. Volgens een woordvoerder van de universiteit zat zelfs de oude leenlijst, met data die teruggaan tot 1950, nog in het boek. 

(Bron: The Independent)Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boek na halve eeuw teruggebracht naar bibliotheek

 

Gesponsorde boeken