Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Boek over Janmaat maakt kans op prijs

door Hebban Crew
'De verschrikkelijke Janmaat. Nederland en de Centrumpartij' van Joost Niemöller is genomineerd voor de Prinsjesboekenprijs, dé prijs voor het beste Nederlandse politieke boek van het afgelopen parlementaire jaar. Het boek beschrijft de opkomst en ondergang van de controversiële politicus Hans Janmaat en zijn Centrumpartij.

Joost Niemöller sprak met oud-kamerleden, deed onderzoek in het gesloten partij-archief, analyseerde vrijgegeven BVD-verslagen en bestudeerde de ongepubliceerde memoires die Janmaat heeft nagelaten.

De twee andere boeken die genomineerd zijn voor de prijs, zijn De belofte. Over macht, idealisme en politiek van Pieter Hilhorst en Weerbare democratie. De grenzen van democratische tolerantie van Bastiaan Rijpkema. De jury bestaat uit Kars Veling (voorzitter en voormalig directeur ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat), Sarah de Lange (universitair docent politieke wetenschappen aan de UvA) en Toof Brader (NOS-redacteur bij Politiek24).

Het winnende boek zal op 16 september in de Eerste Kamer bekend worden gemaakt. De Prinsjesboekenprijs voor het beste politieke boek is ingesteld om het belang van boeken over de nationale politiek te benadrukken en de kwaliteit ervan te helpen bevorderen. De Prinsjesboekenprijs bestaat uit een oorkonde waaraan een geldbedrag van 2.500 euro is verbonden. De winnaar van de  eerste Prinsjesboekenprijs in 2013 was Mathieu Segers met zijn boek Reis naar het continent. Nederland en de Europese integratie, 1950 tot heden. In 2014 won Piet de Rooy de tweede Prinsjesboekenprijs met zijn boek Ons stipje op de waereldkaart. Afgelopen jaar won Frank Westerman met zijn boek De slag om Srebrenica.

Link: PrinsjesfestivalOver de auteur

Hebban Crew

2127 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Boek over Janmaat maakt kans op prijs

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken